Музикалният пърформанс "Еволюция" – единствен по рода си музикален проект от световна величина


Музикалният пърформанс "Еволюция" – единствен по рода си музикален проект от световна величина
Снимка: Quarto Quartet

На 17 март 2018 г. от 19 ч. в Софийска филхармония ще бъде представен музикалният пърформанс „Еволюция“ – единствен по рода си музикален проект от световна величина, който не е правен никога досега в България. Публиката ще очароват музикантите от Quarto Quartet, съвместно с носителката на „Златна игла 2017“ в категория „Модна иновация“ Мерлин Арно и художникът авангардист Иван Яхнаджиев.

Носителите на десетки престижни награди Quarto Quartet, сред които „Кристална лира 2014“, „Златната игла на радио ФМ Класик“ 2015 и „Златен квартет – Марин Големинов“ 2016, ще докоснат и най-чувствените струни на вашата душа. Те ще представят екстравагантна и неочаквана комбинация от грегорианска, класическа и модерна музика, чрез която ще ви разкажат една вълнуваща и завладяваща „приказка“ за еволюцията. Еволюция на любовта… Човек се освобождава от оковите на реалността чрез любовта, но винаги остава неин затворник.

Междувременно сцената ще бъде завладяна от уникална колекция от пера на екзотични птици, създадена от Мерлин Арно, която ще бъде представена чрез изящна хореография от пленителните балерини на Vaya Dance Studio.

Перата, които използва за направата на впечатляващите си тоалети, са от бойни петли, както и от пера на щраус, паун, фазан, нанду, ему, а основното е, че при създаването на развихрящите въображението облекла няма нито една пострадала птица. Всички рокли, които дизайнерката ще представи, са от пера, събрани в линеещия период на птиците.

Част от средствата от билетите ще бъдат дарени на сдружение „Нов свят за животните“, като кампанията е под надслов „Таралежът – единственият воин срещу змията“.

През цялото време на сцената ще твори забележителна арт инсталация от бои и пера неповторимият Иван Яхнаджиев. Ексцентричният поглед на виртуоза с четка ще ни върне към началото на майсторството, като преведе зрителя през годините, за да се стигне до образност на впечатляващ модернизъм, който променя изцяло визията и мащабите на съвременното изкуство. Яхнаджиев е и първият художник, въвел бодиарта в България, а един от най-вдъхновяващите му проекти е отново с Мерлин Арно пред Колизеума в Рим. Има над 105 изложби, притежател е на награда за миниатюра в Амстердам и специален приз за композиция във Франкфурт.

Музиката, модата и живописта ще си поделят пространството в зала „България“. Quarto Quartet ще направят спектакъл-пърформанс с участието на Николай Пеев (китара), Стоил Иванов (саунд дизайн и перкусии) и гости от Софийска филхармония, с музиката на Бах, Шуберт, Бокерини, Моцарт, Освалдо Голихов, Пиацола, чрез който ще покажат колко малка е границата между класиката и поп музиката.

Иван Пенчев (цигулка),

Светлана Станчева (цигулка),

Татяна Тодорова (виола),

Димитър Тенчев (виолончело).

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама