Найджъл Марвин в Дивата Централна Америка и Планета на загадки и по Viasat Nature


Найджъл Марвин в Дивата Централна Америка и Планета на загадки и по Viasat Nature
Снимка: Viasat Nature

Найджъл Марвин в Дивата Централна Америка и Планета на загадки са акцентите през юни по Viasat Nature.

Планета на мистерии и загадки

Започва от неделя, 7 юни, в 15:00 ч.

Сезон: 1

Брой епизоди: 5 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Mysterious Planet

Година: 2019

Нашата планета все още крие много загадки. Защо най-голямото събиране на китови акули в света се случва само на едно специално място край бреговете на Мексико и какво общо има това с метеорит, носещ се из космоса? Защо комодските варани обитават определено място и как сме успели да забравим една от най-изключителните дъждовни гори на планетата?

От най-странните животни в Сулавеси до зловещите създания от подземното царство на маите и от лова на пуми във високите Анди до изгубения свят в африканските облаци и война на павиани, предприемаме епично пътешествие в дивата природа през времето и пространството, за да открием отговори на загадките, които създават живота.

Найджъл Марвин: Дивата Централна Америка - Втора част

Започва от сряда, 3 юни, в 20:00 ч.

Присъединете се към авантюриста и изследовател на дивата природа Найджъл Марвин, който се отправя на пътешествие по тесния провлак между Северна и Южна Америка, откривайки необичайни видове и трогателни истории на всяка крачка.

След последната си и успешна документална поредица "Дивите Филипини", Найджъл използва същата техника на заснемане, за да покаже в пълния им блясък живописните пейзажи в региона и необикновените животни, които живеят в Централна Америка, както и хората, които са посветили живота си на опазването на дивата природа. Този свят някога е бил доминиран от великата цивилизация на маите, управлявали всяка от страните, които ще посетим заедно - Гватемала, Хондувас и Коста Рика. Откриваме тяхното наследство и показваме много от създанията, които са боготворили - от крокодили и пернати змии, до могъщия ягуар!

Дългокрила акула - Разрушителят на кораби

Четвъртък, 11 юни, в 21:35 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Oceanic Whitetip - The Shipwreck Shark

Година: 2019

Макар че някога са били наречени от Жак Кусто "най-многочислените големи хищници на Земята", днес само малък брой дългокрили акули сноват из открития океан и ловуват в безплодната бездна на горната водна колона. Как големите хищни риби намират достатъчно храна тук, за да оцелеят, и защо многочислените им редици са намалели до броени единици? Един морски биолог е твърдо решен да разкрие най-големите тайни на дългокрилите акули. Професор Янис Папастаматиу се подготвя да се озове лице в лице с тях, гмуркайки се незащитен, за да открие как оцеляват. Янис анализира и интригуваща информация, получена от камери, закачени на гръбните перки на акулите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама