Твоето тяло казва: Обичай се!


Твоето тяло казва: Обичай се!
Снимка: iStock/Guliver

Всяко неразположение или болест носи едно основно послание, а именно ДА СЕ ОБИЧАМЕ ТАКИВА, КАКВИТО СМЕ. Когато се обичаме, ние осъзнаваме, че сме духовни същества и че крием голяма вътрешна сила. Именно липсата на любов към нас самите е първостепенната причина за проблемите, които преживяваме.

"Твоето тяло казва: Обичай се!" представлява речник, справочник, позволяващ на всеки, който страда от някакво неразположение или болест, да открие дълбоко скритата причина за това лесно и бързо. Тялото ни проговаря с появата на не-разположение или болест, за да ни помогне да осъзнаем, че мислим по начин, който не е благотворен за нас, че ни пречи да се обичаме и да се приемаме такива, каквито сме.

Макар и несъзнателен, този начин на мислене вреди на цялото ни същество до степен, че засяга и физическото ни тяло. Появата на неразположение е знак, че е крайно време да променим начина си на мислене или онези вярвания, които ни вредят. То ни посочва, че сме достигнали своите граници – физически, емоционални и психически. В действителност всяко физическо неразположение може да ни помогне да открием три важни неща за себе си:

• несъзнателна нужда на нашето същество;

• начин на мислене (вярване), който ни пречи да покажем тази нужда, както и страх, породен от това вярване;

• онова, което трябва да приемем, за да започнем изцелението.

За нещастие традиционната медицина (а също и някои представители на нетрадиционната медицина) продължава да вярва, че болестите са пречка за щастието на човешко-то същество и то трябва да се бори срещу тях. Когато се опитваме да потиснем симптомите, без да намерим дълбоките причини (неорганични), ние потискаме тревогата, която нашето тяло бие. Това е, като да отстраним червената лампичка, която свети на таблото на автомобила, без да го ремонтираме и да разберем защо свети. Хората, които действат по такъв начин, неизбежно се сблъскват с друг, по-сериозен проблем.

За мое голямо щастие изследванията ми помогнаха да открия, че болестта е по-скоро подарък, който ни помага да върнем равновесието на нашето същество. Всъщност нашето физическо тяло не е причина за болестите. Само по себе си то не може нищо. Душата и съзнанието го поддържат живо. Тялото е просто отражение на това, което се случва вътре в нас. Болното тяло се опитва да намери отново равновесието, тъй като естественото състояние на тялото е да е здраво. Това важи също и за емоционалното, и за психическото тяло.

Ето защо е много важно да си признателен за интелигентността на твоето тяло и да му благодариш за всички сигнали, които ти изпраща, вместо да се оплакваш, че боледува. Ако се оплакваш, това означава, че не си разбрал посланието му и най-вече не си разбрал, че твоето физическо тяло е само отражение на това, което се случва вътре в теб. Не губиш нищо, ако възприемеш нещата по този начин. Напротив, ще можеш да намериш причина или решение за твоята болка и най-вече да предприемеш радикална промяна в начина си на мислене, който те отдалечава от целта ти да живееш хармонично.

Методът на Слушай своето тяло може дори да ти спести години търсене по въпросите за физическите и психическите неразположения. Всичко това е възможно единствено когато започнеш да възприемаш не с главата си, а със сърцето.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама