Башар Рахал и Георги Господинов стават преподаватели


Башар Рахал и Георги Господинов стават преподаватели

Тази есен за 13-та поредна учебна година Младежка организация за независимо театрално и филмово изкуство (МОНТФИЗ) отваря врати за множество школи в областта на изкуството.

Най-популярните и най-желани сред тях са младежката актьорска школа, школата по творческо писане и мислене, детската актьорска школа и курсовете по актьорско майсторство за възрастни (26+), киноактьорско майсторство, правоговор, публична реч, комуникационни и презентационни умения, фотография, вокално обучение и други.

В тези курсове в ролята на преподаватели ще влязат и редица известни личности, между които актьорът Башар Рахал и писателят Георги Господинов.

На 27 и 28 септември Башар Рахал ще проведе двудневен курс, в който участниците ще се учат практически пред камера как да представят най-доброто от себе си в условията на кастинг за филмова или телевизионна продукция.

"Тези умения рядко се изучават в България, а са от съществена важност за успешната реализация на един актьор”, споделя Рахал, чийто творчески път минава и през меката на киното - Холивуд.

Участниците в курса на актьора ще имат възможността да почерпят пряко от неговия опит и да развият уменията си в тази съществено важна за всеки актьор или кандидат-актьор област.

Писателят Георги Господинов, чийто "Естествен роман“ е най-превежданата българска книга след 1989 година, също е избрал да предаде своите знания и умения. Той ще ръководи курс по творческо писане и мислене, който започва на 12-ти октомври.

Според Господинов този курс спомага за това да излизаме от себе си и да се четем критично, да разказваме, да редактираме и да избегнем клишето, като най-добрите текстове, написани в рамките на курса, ще бъдат предложени за публикуване.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама