БНТ ще излъчи специалното шоу за Евровизия


БНТ ще излъчи специалното шоу за Евровизия
Снимка: ПР

Общо 46 телевизии ще излъчат на живо специалното шоу за Евровизия "Europe Shine a Light", което ще проведе на 16 май. Сред тях са и най-големите и най-гледани публични медии в Европа - британската BBC, испанската RTVE, италианската RAI, германската ARD, френската France 2 и руският Первый канал. БНТ 1 също ще излъчи шоуто от 22 часа българско време. Телевизионната програма, която ще бъде продуцирана от националната телевизия на Нидерландия NPO 1, няма да има конкурсен формат и ще представи песните и артистите, които щяха да вземат участие в отменената Евровизия 2020.

Шоуто, което цели да обедини зрителите пред екрана и се очаква да има над 200 милиона зрители, ще бъде излъчено още в Австралия, Албания, Малта, Кипър, Беларус, Латвия, Австрия, Белгия, Хърватска, Чехия, Дания, Финландия, Естония, Грузия, Швейцария, Гърция, Исландия, Литва, Северна Македония, Норвегия, Ирландия, Полша, Португалия, Румъния, Сан Марино, Сърбия, Словения, Израел, Швеция и Украйна. Публичните телевизии в Босна и Херцеговина, Косово, Казахстан и Черна гора също ще излъчат шоуто, въпреки че нямаше да имат представител на Евровизия 2020.

Седмицата от 10 до 17 май е обявена от Европейския съюз за радио и телевизия за седмица на Евровизия. Най-популярните песни от конкурса ще звучат в ефира на европейските радиа и музикални телевизии.

Тазгодишното издание на шоуто беше отменено заради пандемията от коронавирус. Това се случва за първи път в 65-годиншаната история на най-голямата музикална надпревара в света.

Виктория, която трябваше да представи България в Ротердам с песента "Tears Getting Sober", ще бъде българският артист на конкурса и през 2021 година. Този петък младата певица ще се включи в инициативата на Евровизия – Eurovision Home Concerts, като ще изпълни за хилядите фенове на конкурса "Tears Getting Sober" и кавър на Arcade, с която Дънкан Лоурънс спечели Евровизия 2019 в Тел Авив за Нидерландия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама