Отмениха Евровизия 2020 заради коронавируса


Отмениха Евровизия 2020 заради коронавируса
Снимка: ПР

65-тото издание на песенния конкурс "Евровизия" ще бъде изместено за 2021 година. Причината за крайното решение на организаторите на конкурса от Европейския съюз за радио и телевизия и националните телевизии домакини на Нидерландия е разпространението на COVID-19 в Европа и предизвикателствата, които то поставя пред реализирането на най-мащабното телевизионно шоу в света.

Все още се очаква решение за това дали участниците на "Евровизия" 2020 ще бъдат допуснати да представят страните си на конкурса през 2021 година в Ротердам.

Българският артист на "Евровизия" 2020 Виктория представи песента си "Tears Getting Sober" на 7 март. Композицията предизвика изключително голям интерес сред феновете на конкурса и журналистите, като се превърна във фаворит за победата на конкурса в Ротердам.

Геновева Христова, изпълнителен продуцент на българското участие от страна на Ligna Group коментира решението на организаторите: "Смятаме, че най-логичното решение е най-участниците и техните песни да бъдат допуснати да участват в конкурса през 2021 в Ротердам. Не можем да позволим трудът ни да отиде на вятъра. Към днешна дата ние вече сме в изключително нaпреднала подготовка и работим по финалните детайли на сценичното изпълнение на Виктория. В момента очакваме още много допълнителна информация, защото взетото решение носи със себе си много повече проблеми и казуси, отколкото да предлага конкретни и резонни отговори".

Българският представител Виктория също беше категорична: "'Tears Getting Sober" е песен, в която много хора вложиха сърцето и душата си. Вярвам, че ще имам възможност да я изпълня на сцената на Евровизия и да накарам България да се гордее с моето представяне".

Конкурсът "Евровизия" се провежда всяка година без прекъсване от 1956 година насам, което го прави една от най-дълго съществуващите телевизионни програми в света. Музикалната надпревара събира пред екрана над 200 милиона зрители от цял свят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама