Деди Янки приключва с музикалната си кариера


Деди Янки приключва с музикалната си кариера
Снимка: Getty Images

Деди Янки изненада почитателите си, като обяви оттеглянето си от музиката с албум и прощално турне, повече от три десетилетия след началото на кариерата си, която постави регетона на световната музикална карта с хитове като "Gasolina", "Somos de Calle", "Con Calma" и "Despacito", съобщи "Асошиейтед прес".

Успехите му го превърнаха в един от най-големите идоли на латино музиката и му донесоха шест награди "Грами" за латино музика.

"В кариерата, която беше маратон, най-сетне виждам финала", казва 45-годишната пуерториканска звезда във видеозапис, публикуван на сайта му. "Хората казват, че съм превърнал този жанр в глобален, но всъщност вие ми дадохте ключа към дверите, за да стане този жанр най-големият в света", казва рапърът.

"Днес обявявам официално оттеглянето ми от музиката с най-добрата ми продукция и най-доброто ми концертно турне", добавя Янки, който през 1995 г. издаде първия си албум "No Mercy" и достигна световна слава няколко години след това с "Barrio Fino".

Янки, чието рождено име е Рамо Луис Аяла Родригес, пуска албума "Legendaddy" в четвъртък вечер. Описва го като "колекционерски", защото ще включва всички определящи за него стилове.

"Legendaddy" е борба, купон, война, романс", казва той за албума, който е първи за него от десет години, след "Prestige" от 2012 г.

През лятото рапърът поема от Портланд, Орегон, на турнето "La Ultima Vuelta" с 41 концерта в САЩ, Канада и Южна Америка, което ще приключи на 2 декември в Мексико.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама