Depeche Mode обявиха нов албум и турне (ВИДЕО)


Depeche Mode обявиха нов албум и турне (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Осиротялата след смъртта на Анди Флечър група Depeche Mode подготвя нов албум, който ще излезе през 2023 г., предадe  "Ройтерс". Музикантите, които са пионери в областта на електронната музика, планират и турне.

Турнето, което трябва да последва излизането на албума, ще бъде първото след петгодишна пауза.

Заглавието на новия албум е "Memento mori" ("Помни смъртта", лат.). 15-ият студиен албум на групата трябва да види бял свят през март следващата година. Това обяви в Берлин фронтменът Дейвид Гаан.

Повод за създаването на албума са пандемията от коронавирус и загубата на Флечър. Той почина през май на 60 години.

Турнето на групата, 19-о поред, ще започне от Сакраменто, Калифорния, през март.

"Имаме възможност да създаваме музика за вас, да свирим за вас и да ви носим радост. Това е нашият малък принос в свят, изправен пред опасности", каза Гаан по време на пресконференцията в Берлин.

Всички песни в албума и дори заглавието са написани преди смъртта на Флечър. Според Гаан името на албума може би звучи зловещо, но посланието е всеки ден да бъде живян пълноценно. Песните в албума са създадени в периода на пандемията, обяви фронтменът в уебсайта на групата. След смъртта на Анди Флечър музикантите са решили да продължат с музиката, тъй като са били сигурни, че това би искал и самият той, допълва още Гаан.

Depeche Mode са продали повече от 100 млн. копия на албумите си в цял свят. Музикантите са пионери на електронната музика още от 80-те години. Сред хитовете им са песните "Just Can't Get Enough", "Everything Counts", "Never Let Me Down Again", "Walking in my Shoes". През 1990 г. идва големият им успех с албума "Violator", от който са парчетата "Personal Jesus" et "Enjoy the Silence". Последният албум на групата – "Spirit" – излезе през 2017 г. и беше последван от турне в Европа и Америка.

 

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама