Джейн Фонда ще получи "Златен глобус" за цялостно творчество


Джейн Фонда ще получи "Златен глобус" за цялостно творчество
Снимка: Getty Images/Guliver

Американската актриса Джейн Фонда ще бъде удостоена със "Златен глобус"  за цялостно творчество на церемонията, която ще се проведе на 28 февруари в Бевърли Хилс, Калифорния, предаде "Би Би Си".

"Нейният неоспорим талант ѝ спечели най-високото ниво на признание", заявиха от Холивудската асоциация за чуждестранна преса (HFPA) - организатор на церемонията.

"Въпреки че професионалният ѝ живот е претърпял множество обрати, винаги ще остане запомнена с непоколебимия си ангажимент да предизвиква промяна."

83-годишната Фонда има блестяща актьорска кариера в продължение на шест десетилетия. Носителката на "Оскар" дебютира в киното през 1960 г., като по-късно се превръща в една от най-ярките холивудски звезди с филми като "Барбарела", "От девет до пет" и "На Златното езеро".

Последната ѝ роля беше в комедийния сериал на Netflix "Грейс и Франки".

Фонда е добре известен и като политически активист, напоследък се включва активно в кампании срещу изменението на климата. През 60-те години тя открито се обяви против войната във Виетнам. Актрисата - която написа книга за това как хората могат да бъдат по-активни граждани - дори е била арестувана няколко пъти по време на протести.

ВИЖТЕ ТУК ФОНДА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама