Джоли снима филм със сина си в Камбоджа


Джоли снима филм със сина си в Камбоджа
Снимка: Getty Images/Guliver

Актрисата и режисьорка Анджелина Джоли се връща в Камбоджа заедно с 14-годишния си син, който осинови от сиропиталище в бедната страна през 2002 г.

Тя ще режисира екранизацията на бестселъра "First they Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers" ("Първо убиха баща ми – спомените на една дъщеря на Камбоджа") на Лунг Унг – мемоари за най-тъмния период от историята на азиатската страна и оцеляването по време на режима на Червените кхмери. Те са последователите на камбоджанската комунистическата партия на Кампучия, избиват между 800 хил и 1,5 млн. души от общо 7,5 млн. души население по време на управлението си между 1975 и 1979 г.

В процеса на подготовка на лентата Джоли се срещна премиера на Камбоджа Хун Сен, за да обсъди с него значението от адаптацията на тази история.

След срещата им, говорител на министър-председателя заяви, че филмът ще отразява факти в Камбоджа и ще бъде начин за по-младите поколения да разберат страната.

Джоли ще работи по историята заедно със сина си Мадокс с надеждата, че така той ще научи повече за родната си култура и история.

Лентата трябва да излезе през 2016 г.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама