Документалният филм "Поли" с премиера на София Филм Фест 2023


Документалният филм "Поли" с премиера на София Филм Фест 2023
Снимка: СФФ

Документалният филм "Поли" – нестандартен прочит на живота на пчеларя, ще има премиера на 8 април, от 18:30 часа, в Дома на киното, като част от програмата на 27-ия София Филм Фест.

"Поли" представя живота на отдаден пчелар, живеещ в историческото и живописно село Къкрина. Заснет за период от 29 месеца в някои от най-откъснатите кътчета на България, филмът пренася публиката в един различен, интимен и спиращ дъха с красотата си свят.

Съвсем близо и едновременно там, където пътят свършва, сред руините на изоставеното селище Дебелцово, на ръба на платото над язовир "Александър Стамболийски", зрителите се запознават с Влади. Той е пчелар. Именно тук той среща своята спътница в живота - Антония.

В труднодостъпното Дебелцово, сред древните останки, кошерите на Влади остават скрити от хорските очи и далеч от всякакви заплахи, сгушени на хребета над язовира, омагьосващ с изумрудено зелените си води. Там, в жуженето на безброй пчели, е и безстрашната пчела Поли, която ще поведе зрителите на пътешествие, влизайки в ролята на разказвач и герой-спасител на своите сестри. В името на нас хората. В името на еволюцията.

Актрисата Силвия Петкова дава своя глас на Поли. Режисьор на продукцията е Дамян Николов. Оператор е Мирослав Димитров, а сценарият е на Васил Николов. Музиката към филма е дело на Калин Байчев Sub и Калоян Гаврилов KANZ, в колаборация с талантливата японска композиторка Рейко Номура, пианистът Виктор Костов и Михаил Михайлов MEWHO. Изпълненията са вплетени в самия разказ и създават усещането за аудио-визуална приказка.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама