Доли Партън за първия си рок албум: Вложих сърцето си в него


Доли Партън за първия си рок албум: Вложих сърцето си в него
Снимка: Getty Images

Звездата на кънтри музиката Доли Партън каза, че нейният първи рок албум "Rockstar" е сред най-добрите ѝ записи и е едно от най-забавните неща, които е правила, предаде "Ройтерс".

Над албума, който предстои да излезе през ноември, 77-годишната Партън си е сътрудничила със звезди на музиката като бившите членове на The Beatles Пол Маккартни и Ринго Стар, рок ветераните Елтън Джон и Стинг, кръщелницата си Майли Сайръс.

"Винаги съм живяла предимно в света на кънтри музиката и я обичам", каза Доли Партън на пресконференция в Лондон. "Това беше нещо съвсем ново за мен и аз наистина вложих сърцето и душата си в него и ми се иска да мисля, че това е един от най-добрите записи, които някога съм правила", допълва кънтри звездата.

Албумът "Rockstar", който е вдъхновен от въвеждането на Доли Партън в Залата на славата на рокендрола миналата година, включва девет оригинални песни и 21 кавъра.

"Радвам се, че мога да правя нещо друго, освен собствените си песни или просто кънтри песни. Исках да видя какво мога да направя за себе си и за публиката", споделя Партън.

На въпроса дали водещият сингъл "World of Fire", в който освен за други неща пее за "алчните политици", съдържа политическо изявление, Доли Партън отговаря: "Пиша песни не за да правя големи политически изявления, а просто за да накарам хората да се замислят, да се огледат около себе си, да почувстват и да помислят какво можем да направим, за да се справим по-добре".

Партън, която работи по създаването на бродуейски мюзикъл за живота си, казва също, че има още един жанр, към който иска да се насочи, и това е госпълът.

"Искам наистина да направя нещо голямо, по-скоро нещо, което да повдига духа. На моята възраст се замисляш за това, което се случва в света, и си мислиш "няма да съм тук толкова дълго", така че искам да оставя някакви послания", допълва кънтри звездата.

Албумът "Rockstar" на Доли Партън, който трябва да излезе на 17 ноември, включва сътрудничества и с други известни музикални имена като Роб Халфорд, Ричи Самбора, Кид Рок, Стивън Тайлър, Ники Сикс, Стиви Никс, Джоан Джет, Деби Хари, Пинк, Лизо, Мелиса Етъридж, Крис Стейпълтън и други.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама