Древните небеса и Мистериите през вековете по VIASAT HISTORY през април


Древните небеса и Мистериите през вековете по VIASAT HISTORY през април
Снимка: Viasat History

Поредицата в три части „Древните небеса“ е с премиера на Великден, 19 април, в 22:00 по Viasat History. Седмица преди това, в неделя на Цветница, 12 април, и понеделник, 13 април, най-добрият канал за история на Стария континент ще има специална целодневна програма „Мистерии през вековете“, включваща маратони на предавания като „Митове и чудовища“, „Египетски загадки“ и „Помпей: В очакване на бедствието“. Още на 6 април, понеделник, започва рубриката „Неразказаните истории на Третия райх“ – всеки ден от 22:00 – която ще покаже поредици за най-мрачния период от историята. Началото й ще постави „Светото съкровище на Хитлер“.

Древните небеса

Започва от неделя, 19 април, в 22:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Ancient Skies

Година: 2019

С помощта на завладяваща компютърна анимация, красиви пейзажни кадри и някои от най-важните астрономически артефакти в света, поредицата показва Космоса през очите на нашите предци, очертавайки променящите се възгледи за него през историята. Предприемаме пътешествие през идеите за небесата от цял свят - от възникването на цивилизацията до близкото минало. От ловците събирачи до Едуин Хъбъл, виждаме хилядите начини, по които човечеството е наблюдавало и опитвало да разгадае движението на небесните тела. С помощта на експерти - историци и астрономи, обясняваме научните основания зад феномените, които нашите предци са се опитвали да обяснят чрез митология. Свръхмодерна анимация демонстрира еволюцията в разбирането ни за това как функционира Вселената и нашето място във вечно растящия Космос.

Мистерии през вековете (специална програма)

Цял ден на 12 април и 13 април

Ще представим мистерии от две хилядолетия, сред които маратони на „Митове и чудовища“ от 12:40 и „Египетски загадки“ от 18:10 и пилотният епизод на „Помпей: В очакване на бедствието“ на 12 април, както и „Парижки мистерии“ от 19:30, „Прокълнати династии“ от 20:00 и „Загадки в музея“ – от 21:00 на 13 април.

Светото съкровище на Хитлер

Понеделник, 6 април, в 22:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Hitler's Holy Treasure

Година: 2019

Годината е 1945, войната е почти приключила. Съюзниците окупират Германия, където повечето вишестоящи нацисти или са се самоубили, или са заловени и предстои да бъдат изправени на съд. Световният ред търпи разместване след войната. В този контекст американски войник и експерт по средновековни светини получава най-опасната мисия. Той разполага само с три седмици до началото на Нюрнбергските процеси, за да реши загадка, с което да допринесе за края на Третия Райх и в същото време да върне реликвите от Свещената Римска империя. Неразказаните истории на Третия райх (рубрика) Всяка делнична вечер от понеделник, 6 април, в 22:00 ч. Този април ще представим спиращи дъха поредици за най-мрачния период от историята, сред които „Жените на Третия райх“ на 7 април, „Олимпийската мечта: Нацистките игри през 1936“ на 8 април, „Моят живот в хитлеристка Германия“ на 9 и 10 април, и много други, вкл. „Проект „Нацизъм“ и „Нацистка наука“.

География на убийствата - Сезон 4 и Сезон 5

Всяка вечер от понеделник, 20 април, в 23:00 ч.

Поредицата ни връща назад във времето с най-шокиращите и изненадващи убийства в историята. Водещият Никълъс Дей ни отвежда в света на убийците и виждаме как полицейската находчивост и ранните криминалисти са помогнали престъпниците да бъдат осъдени за деянията си.

Потапяме се дълбоко в епохата на Джак Изкормвача, разбираме как Мери Ан Котън е вкарвала самотни мъже в смъртоносен капан и научаваме завладяващата история на две жени, работили неуморно и преодолели всички трудности, за да изправят серийния убиец Хенри Ландру пред правосъдието.

Загадки в музея

Всяка вечер от понеделник, 13 април, в 21:00 ч.

Сезон: 11, Брой епизоди: 13 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Mysteries at the Museum

Година: 2016

Музеите са местата, на които държавите излагат своите чудни съкровища от миналото, оформили облика на историята. Зад всеки артефакт се крие по една история, която трябва да бъде разказана и много тайни, които трябва да бъдат разкрити. Всеки час от тази поредица отвежда зрителите на едно завладяващото, разкриващо много тайни, а понякога и шокиращо пътешествие в миналото на Америка. Ние се занимаваме с някои от най-дълго просъществувалите мистерии в историята - както познати истории, така и малко известни факти, които никога преди не са били разказвани по телевизията.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама