Една "Безумна любов"


Една "Безумна любов"

"Когато намериш истинската любов, не я изпускай!" – поговорка, която всички сме чували, но в която много малко наистина биха повярвали. А колко хора вярват в любовта, че и в истинската, и в единствената?! Ако искате да си отговорите на поне един от тези въпроси, на 14 март задължително изгледайте "Безумна любов" в компанията на любим човек. Нищо, че Свети Валентин и 8-ми март минаха, този филм има с какво да ви разчувства.

Сюжетът се гради върху пламналата "безумна" любов между затворената в себе си абитуриентка Джейд и нейния възлюбен – красив младеж с приключенски дух и тъмно минало - Дейвид. Бащата на Джейд твърдо се противопоставя на страстната връзка и неочаквано фриволното поведение на дъщеря си, която според него опознава живота в компанията на напълно неподходящ партньор. Колкото повече бащата на Джейд се противопоставя на любовта й, толкова по-силна става тя. Това поставя началото на зловеща история, забулена в мистериозни тайни и неподозирани разкрития, в която любовта не е благословия, а истинско проклятие.

Семейните дискусии и ограничения обаче не са в състояние да потушат огъня, разбунтувал се в сърцата на двамата влюбени и съвсем скоро младото момиче се сбогува с невинното си минало и отваря нова страница не само в своя живот, но и в живота на най-близките си хора.

Звучи като типичната история в стил "Ромео и Жулиета", но в съвременен вариант. Всъщност това е една приказка за вдъхновението, за хората, които все още го носят и за начина, по които го предават на другите. Паралелно с него вървят любовта, приятелството, изневярата и съмнението. Това не е поредната романтична история, с предначертан край, който разбираш в момента, в който седнеш да гледаш филма. Историята е завладяваща, за да задържи вниманието на зрителя от началото до самия край.

"Безумна любов" е история, в която героите търсят пътя един към друг, опитват се да вземат правилното решение, както за себе си, така и за останалите. В даден момент всеки един от тях израства, преоткрива се и заживява в мир със себе си. Съдбите в този филм са много близки до хората, които познавате или пък до вашата собствена. Това е и едно от нещата, които правят лентата уникална – тя е една идея по-близо до истинския живот и до нещата, които изживява и с които се сблъсква зрителят в ежедневието си.

В главните роли са Алекс Петифър, който през последните години зрителите видяха в „Аз съм номер четири“ и „Професия: стриптизьор“ и Габриела Уайлд, която познаваме от "Тримата мускетари" и "Кери". Двамата пресъздават до съвършенство образите на млади хора, които излизат от гимназията и навлизат в истинския живот за няколко месеца. Зрителят не остава нито за минута с усещането, че те не са на 17! А химията между тях достатъчно сила, за да убеди и краен скептик в съществуването на истинската любов. Интересното в техния случай е, че това е първият път, в който двамата играят един до друг като партньори.

Заедно с тях на екрана застават Робърт Патрик (ТВ сериала „Истинска кръв“), Брус Грийнууд („Полет“), Рис Уейкфилд (“Broken Hill”), Дайо Окений („Игрите на глада“), Ема Ригби („Съветникът“) и Джоли Ричардсън („Мъжете, които мразеха жените“ и ТВ сериала „Клъцни-срежи“). Филмът е режисиран от Шейна Фесте (“The Greatest”), която заедно с Джошуа Сафран (ТВ сериала „Клюкарката“) е и сценарист на лентата. Продуцентският екип включва Скот Стъбър („Самоличност на аванта“) и Памела Абди („47 ронини“). Към тях се присъединяват също Джош Шварц и Стефани Савидж (ТВ сериала „Клюкарката“).

Оригиналът на филма е създаден по книгата на Скот Спенсър, а режисьор е Франко Дзефирели. Звездата тогава е 15-годишната Брук Шийлдс, на която партнира Мартин Хюит. Още едно от емблематичните неща, с който можете да свържете филма, е песента "Endless love" на Лайънъл Ричи, която той подарява на Даяна Рос, но я изпълнява с нея и в дует. Песента получава номинация за "Оскар" и се превръща в един от най-големите музикални хитове на 90-те.

След всичко казано дотук, ходенето на кино става неизбежно. В тази история има лоши момчета, които както винаги са неустоими, но за изненада на зрителя – добрите момичета май липсват!

„Безумна любов“ идва у нас на голям екран на 14 март, а разпространител е „Форум Филм“. Още информация за филма може да намерите във Facebook на адрeс facebook.com/ForumFilmBulgaria.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама