Фестивалът Франкофоли се завръща, мести се в Пловдив


Фестивалът Франкофоли се завръща, мести се в Пловдив
Снимка: ПР

От тази година фестивалът Франкофоли се мести в града на тепетата и ще посрещне своята публика в Гребната база на 16 и 17 юни.

След двугодишно прекъсване, българското издание на най-големия международен франкофонски фестивал Франкофоли (под марката на френския фестивал Les Francofolies) ще се проведе за 6-ти път в България на 16 и 17 юни 2023.

През февруари ще бъдат обявени участниците в програмата на музикално събитие, които ще се включат с концерти в двата фестивални дни. Тогава ще бъдат пуснати в продажба и билетите за фестивала. До момента, в българската сцена на фестивала се включиха едни от най-популярните по света френски и международни артисти, сред които ZAZ, Nouvelle Vague, Gipsy Kings, Патрисия Каас, DJ Боб Синклер, Имани, LP, Кенджи Жирак, Метр Гимс, Кристоф Уилем и др., а през 2019, със съдействието на Българския културен институт в Париж, Kottarashky & The Rain Dogs бяха първите български музиканти, селекционирани в програмата на Франкофоли в Ла Рашел, Франция.

През 2017 Франкофоли в Благоевград беше обявен за едно от 100-те най-големи събития от цял свят, популяризиращи френскоезичната култура през 2017 г. според проекта „Голямата обиколка“. Инициативата е на френската държава и под патронажа на президента на република Франция.

През 2019, в последната година на провеждането си в Благоевград преди прекъсването заради ковид кризата, събитието събра над 30 000 - лядна българска и международна публика, а хотелите с обща леглова база около 7000 места, бяха с пълна заетост месец преди провеждането му.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама