Фестивалът в Кан открива нова категория, ето каква


Фестивалът в Кан открива нова категория, ето каква
Снимка: Getty Images

Технологиите, дори и тези в киното, постоянно се развиват, съответно и церемониите, които награждават жанра, трябва да "в крак" с тях. Организаторите на кинофестивала в Кан, който тази година ще се проведе от 14 до 25 май, съобщиха, че нова категория ще бъде факт съвсем скоро - ще бъде проведен нов конкурс за т.нар. имерсивни (потапящи) продукции, които са базирани на виртуална реалност, предаде АФП.

Повече за програмата

Надпреварата "има за цел да покаже новото поколение международни творци, които измислят и развиват нови повествователни преживявания, разчупващи двуизмерната рамка на кинематографичния екран", се казва в разпространено прессъобщение.

За първото издание на конкурса "осем имерсивни продукции ще бъдат подбрани от комисия, съставена от професионалисти в бранша и членове на екипа на фестивала под ръководството на директора Тиери Фремо".

Вижте още: Мария Бакалова и Константин Божанов са в селекцията на кинофестивала в Кан

Международно жури, съставено от известни личности в сферата на киното и имерсивното изкуство, ще избере най-добрата продукция, която ще получи отличието.

Избраните проекти ще бъдат достъпни за посетителите на фестивала в Кан и за акредитираните представители от филмовия сектор от 15 до 24 май.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама