Филм с Милица Гладнишка на фестивала в Кан


Филм  с Милица Гладнишка на фестивала в Кан

Българският късометражен филм "Janne of love", копродукция с Финландия, е в селекцията The Short Film Corner на Международния филмов фестивал в Кан, който ще бъде открит днес, съобщават от екипа.

Сценарист е Вилма Карталска, режисьор и продуцент заедно с Радко Савов и участник във филма. В ролите са и Милица Гладнишка, Юха Хиппи, Миска Каянус, Ееро Туркка, Анели Пино, Живко Джуранов, Анатоли Божинов, Кирил Ив. Бояджиев, Петър Янков. Музиката е на Петя Диманова и Михаил Йосифов. Оператори са Ивайло Цветков и Георги Гвоздев.

С голяма доза хумор 25-минутният филм задава болезнен въпрос - защо Изтокът и Западът, двата крака на Европа, продължават да се препъват един в друг, вместо да ходят - днес, 24 години след падането на Желязната завеса.

Построена около една любовна история, продукцията е протегната ръка в търсене на разбирателство според авторите и участниците.

"Janne of love" - заснет в три града, на осем локации, с бебе, зрелищна клубна сцена и чужди актьори, е сред най-мащабните късометражни проекти, реализирани в България, и е истинско постижение за независими кинотворци, коментират познавачи.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама