Филм с Никол Кидман откри фестивала в Кан


Филм с Никол Кидман откри фестивала в Кан
Снимка: Getty Images/Guliver

67-ият международен кинофестивал в Кан бе открит с прожекция на филма "Грейс от Монако", съобщи Франс прес.

Феновете на киното с нетърпение очакваха ди видят филма, чието излизане по екраните няколко пъти бе отлагано. Кралското семейство на Монако ясно бе показало, че не го одобрява, след като прочете сценария му.

"Грейс от Монако" бе свързан с предупреждения. "Това е филм, вдъхновен от реални факти. Не става въпрос за биографичен филм. Не съм биограф, нито историк", заяви на пресконференция режисьорът на филма, французинът Оливие Даан.

Дали в такъв случай семейство Грималди има основания да е толкова развълнувано? Може със сигурност да се каже, че филмът не показва неуважение към майката на Албер Втори, Каролина и Стефани.

Действието се развива през 1962 г. Грейс Кели, която е омъжена от 6 години, се опитва да се приспособи към атмосферата в двореца, а животът й като принцеса започва да й тежи. Тя се изкушава да се върне в Холивуд и да се снима във филм на Хичкок. Монако обаче води ожесточени данъчни спорове с Франция. Грейс трябва да избира - да остане близо до Рение или да възроди филмовата си кариера.

Никол Кидман изпълнява ролята на Грейс Монакска, а Тим Рот е в ролята на Рение.

Бал слага край на дипломатическите спорове, както това става в приказките. В представения извън конкурсната програма филм на Даан обаче няма хепиенд. Всъщност първите отзиви на критиката не са много ласкави.

"Как е възможно да се заснеме толкова отегчителен филм, който е базиран върху история, изпъстрена с толкова много клюки?", се пита "Холивуд рипортър". "Фестивалът в Кан се открива с кралски биографичен филм, който е по-лош от този за Даяна с Наоми Уотс в главната роля", писа в. "Гардиън. В. "Дейли телеграф" пък оповести, че става въпрос за невероятно глупава мелодрама.

Надпреварата за Златната палма ще започне днес с прожекцията на "Господин Търнър" на британеца Майк Лей и "Тамбукту" на мавританеца Абдерахман Сисако.

 

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама