Гена Трайкова също напуска bTV


Гена Трайкова също напуска bTV

Още едно от известните лица на bTV си тръгва от медията. Главният редактор на новините Гена Трайкова напуска телевизията, съобщава "24 часа". Тя е заявила намерението си пред новото ръководство веднага след освобождаването на Венелин Петков в края на миналата година.

Според информацията, Трайкова си тръгва сега, след като е уточнила и последните подробности с новия директор Антон Хекимян. Най-вероятно още утре новините на bTV ще имат нов главен редактор.

"Да, Гена заяви желание да напусне, но ще дадем повече информация, включително за нейния наследник на поста, допълнително", уточняват отbTV пред "24 часа". Според медията решението решението на Гена Трайкова е било очаквано. Тя беше най-близкият колега на Венелин Петков в продължение на 20 години, като дълго време двамата водеха централните новини, а от 2014 година ги ръководеха съвместно.

Освен Гена Трайкова вероятно от телевизията ще си тръгне и Валя Гиздарска, която е шеф на актуалните предавания. Очаква се на двата поста да бъдат назначени хора, избрани от Хекимян, като е много вероятно те да са от продуцентския екип на "Тази сутрин" – предаването, което той води вече 7 години. Почти сигурно е, че мястото на Гиздарска ще бъде заето от Искра Владимирова - дългогодишен продуцент на сутрешния блок. В спортния отдел засега не се предвиждат промени. Шеф там е журналистката Владислава Лазарова.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама