Готварско шоу и уникални корейски музиканти в София


Готварско шоу и уникални корейски музиканти  в София

Посолството на Република Корея поднася следващата си изненада към българската публика и ви кани на поредното незабравимо шоу от културния афиш на азиатската страна.

Две от най-известните съвременни артистични формации в Корея ще изнесат общ концерт в София на 27 октомври 2015 от 19.00 часа в "Рейнбоу Плаза". Музикантите от BULSECHUL и артистите на NANTA ще дадат своя принос към утвърждаването на корейската вълна като културен феномен на българска сцена.

Вход свободен до изчерпване на местата.

BULSECHUL е музикална формация от седем традиционни струнни и духови инструмента - kayageum, geomungo tegeum, hegeum, adzheng, piri, барабан с форма на пясъчен часовник - janggu, и китара. Музиката, която създават идва от най-древната религия на полуострова - шаманизма и от корейския фолклор. Чрез предизвикателни импровизации на традиционните ритми и мелодии, Bulsechul успешно развива своя собствен музикален стил с ново и съвременно звучене. В творчеството на групата елементите на традиция и модерност, което провокира ново естетическо преживяване. Освен музика, групата ще предложи и танц от корейското нематериално културно наследство, както и танц с маски.

А веднага след тях сцената ще превземат артистите на NANTA и ще демонстрират пред българска публика специфичния си невербален пърформанс, популярен по цял свят. Сцената ще превръща в кухня, артистите в готвачи, а кухненските прибори в музикални инструменти. Езиковата бариера пада, за да се насладите пълноценно на историите, които атрактивните готвачи ще разкажат. Те екзалтират публиката с акробатични готварски умения, изненадваща брачна церемония с участието на публиката и предизвикателно приготвяне на корейски кнедли.

Nanta е и първото азиатско шоу аплодирано на Бродуей. Със своите представления 365 дни в годината, Нанта е посетена от 1 милион чуждестранни зрители в Корея, а по време на световното си турне на сцените в 51 страни, в 289 населени места, привлича повече от 2 милиона души. Ролите също са разпределени атрактивно в това шоу - Де-хи Куон е главен котвач, Хи-джин Юн е горещия сос, Джун Ким е секси момче, а Сеюнг-хак Шин - племенник.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама