Графа: Силата на музиката ни променя до неузнаваемост (ВИДЕО)


Графа: Силата на музиката ни променя до неузнаваемост (ВИДЕО)
Снимка: Нели Куртева

Дълбоко, красиво и въздействащо звучи новата песен на Влади Ампов – Графа, която носи предизвикателното заглавие "Грях". Истината е, че, както пее изпълнителят и автор в нея, "няма грях в тишината", а единствено и само виртуозно интерпретирано музикално произведение.

"Когато композирам си представям картини, светове, образи… - споделя Графа - Исках "Грях" да е изцяло с живи инструменти. Затова отидох в голямо студио, за да запиша рояла и свирейки песента, изпитах душевна наслада и удоволетворение. Направих и аранжимента за струнния оркестър с повече дълбочина и динамика в мелодичните линии. Думите са на моя баща Кирил Ампов. За мен това е един от най-прекрасните му текстове! Силата на музиката ни променя до неузнаваемост и ни прави вътрешно неземно красиви!"

Визуалната реализация на "Грях" създава режисьорът Георги Марков. Видеото е стилно издържано, красиво и направено така, че музиката да е на преден план, за да изпълва сетивата с наслада от възприятието на чувствената и лирична песен, оркестрирана от Румен Бояджиев-син. В кадрите, освен Графа и струнния квартет, виждаме Венци Трифонов, който записва партията за кларинет, допълваща магичното звучене.

Признание за "Грях" моментално идва и от сръбския музикален радио и телевизионен канал Muzzik, където забелязват песента и я изтрелват в ефир, придружена с подробна статия за "Грях" и Влади Ампов – Графа в официалната си страница.

Само преди месеци друг хит на Графа - "Моменти", заживя нов живот в Чехия, изпълнена от двама от най-популярните изпълнители там (чуйте тук тяхното изпълнение).

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама