Христо Мутафчиев с нов моноспектакъл в Народния театър


Христо Мутафчиев с нов моноспектакъл в Народния театър
Снимка: Народен театър

Вчера, 12 септември, в Народния театър започнаха репетициите на новия моноспектакъл на Христо Мутафчиев – "Боже мой" от Теа Денолюбова.

"Ако Бог е любов, то това е вашата любов. Аз искам да обичам като вас. Искам да съм баща на едно момиче. То загуби своя и аз искам да го заместя. Много странна работа, като събера сили, ще ви разкажа и за нея…"

Това са само част от провокативните думи на персонажа, когото ще видим на сцената – изпълнен с божествена сила или пък самият Божий син, който истински се удивява на умението на хората да се справят със случващото им се.

Как носят невидимите си кръстове? Как се е справил Йохан Себастиан Бах, например? "В края на всяка партитурата Бах винаги пишеше Soli Deo Gloria – Слава само на Бога, а в началото – Господи, помогни."

Режисурата и звуковата картина са на Стоян Радев. Текстът е вдъхновен от романа "Жажда" на белгийската писателка Амели Нотомб и е написан специално за Христо Мутафчиев. Драматург на спектакъла е Мирела Иванова, художник е Елица Георгиева.

Премиерата ще бъде на 20 ноември на Камерна сцена в Народния театър.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама