"Изкуството да падаш" открива "София филм фест на брега"


"Изкуството да падаш" открива  "София филм фест на брега"
Снимка: Арт фест

Българският филм "Изкуството да падаш" на режисьора Орлин Милчев ще открие 21-вото издание на "София филм фест на брега" на 30 март в Културен дом НХК в Бургас.

"Изкуството да падаш" е дебют в пълнометражното игрално кино за Орлин Милчев. Сценаристи са Неда Филчева и Марин Дамянов, а оператор е Емил Христов. Главните роли са поверени на Елена Замяркова, Александра Сърчаджиева, Ивайло Христов, Иван Бърнев, Валери Йорданов, Светлана Янчева.

Историята проследява еволюцията на сдържаната, но чувствителна 17-годишна Бори, която живее само с майка си и дядо си. Израснала без баща, Бори не се огъва пред униженията на момчетата. Артистичната ѝ, но лабилна майка не ѝ дава подкрепата, от която има нужда. Грижовният ѝ дядо я записва в школа по джудо. Там тя осъзнава, че преди да победиш другите, трябва да победиш себе си. Деликатна, но устойчива, Бори недвусмислено внушава крехката ранимост на търсещите себе си млади хора, както и съкровените им мечти, гласи описанието на "Изкуството да падаш".

Филмът има награда за дебют в пълнометражното игрално кино от 40-ия фестивал на българското игрално кино "Златна роза". Представян е в официалния конкурс U18 Youth Film на 32-рия Международен филмов фестивал в Котбус и в селекцията Cinema of the World на 21-вия Международен филмов фестивал в Дака.

"София филм фест на брега" ще се проведе от 30 март до 7 април. За трета поредна година домакин на прожекциите ще бъде Културен дом НХК. Форума ще закрие премиерата на най-новия филм на проф. Георги Дюлгеров "Записки по едно предателство", а в програмата са и пет заглавия с номинации за "Оскар".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама