Излезе първи тийзър на "Гунди – Легенда за любовта" (ВИДЕО)


Излезе първи тийзър на "Гунди – Легенда за любовта" (ВИДЕО)
Снимка: Борис Славков

Снимките на игралния филм "Гунди – Легенда за любовта" приключиха преди два месеца. От продукцията разкриха първи кадри от вдъхновяващата история за една от най-великите личности на България – Георги Аспарухов.

Създадена по действителни събития и разказана безупречно благодарение на режисьора Димитър Димитров, сценариста Емил Бонев и оператора Борис Славков, романтичната история на Георги Аспарухов-Гунди (Павел Иванов) и неговата съпруга Величка Маркова-Лита (Александра Свиленова) ще оживее на голям екран през 2024 година.

Освен Павел Иванов и Александра Свиленова, които поемат тежестта на главните роли, отделни сцени разкриват и друга част от актьорския състав в "Гунди – Легенда за любовта". В ролята на Мария (майката на Гунди) ще видим Параскева Джукелова, а Александра Костова ще играе Лидка (сестрата на Георги Аспарухов). В семейство Маркови ще се превъплътят Емил Марков в образа на арх. Марков (бащата на Лита), а Биляна Петринска ще изиграе Марена (майката на Лита). В ключова роля ще видим и Стоян Радев, който ще е неотлъчно на терена до Гунди още от първите му дни в професионалния футбол.

Вижте още: Георги Христов с остри думи към "Гласът на България"

За заснемането на филма

За да върне лентата назад и да се усети духа на 60-те и 70-те години максимално точно и въздействащо, филмът е заснет със специални анаморфни обективи Hawk V Lite Vintage 74. Тази серия пресъздава „несъвършенствата“ на обективите, използвани през 70-те години в киноиндустрията. Подобни обективи са използвани при заснемането на много холивудски продукции, една от които „Бохемска рапсодия“ – филмът, проследяващ живота на Фреди Меркюри.

Вижте още: Кармични връзки: Саня Борисова и Ники Илиев отново заедно

За пресъздаването на епохата актьорите и масовката са сменили близо 3000 костюма, създадени специално за целта, включително екипите на футболните отбори от онова време. Декорите и самите локации са били внимателно подбирани и подготвяни месеци преди старта на снимките, така че да пасват съвършено на историята.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама