Излиза "Шекспир като улично куче" - новият филм на Валери Йорданов


Излиза "Шекспир като улично куче" - новият филм на Валери Йорданов
Снимка: ПР

Премиерата на втория пълнометражен филм на режисьора Валери Йорданов "Шекспир като улично куче" ще се състои на 3 февруари. След успеха на "Кецове", който бе отличен от Европейската филмова академия и бе българското предложение за "Оскар" през 2012, Валери Йорданов отново е режисьор и сценарист на втория си филм.

"Шекспир като улично куче" разказва историята на едно момче на седемнайсет години, притежаващо два големи таланта - актьорските умения и уличният бокс. Момчето обича и може да пише, обожава Шекспир и е "безкомпромисният шеф" и "гангстерът" на своята улица. Пред него се изпречват два тежки въпроса: как и дали ще продължи по правилния път и с кой от "талантите" си може да спаси живота на най-близкия си човек.

"Историята в „Шекспир като улично куче" е истинска и преживяна. Естествено – някои от линиите ѝ съм доизмислил или уголемил, дал съм място на повече "сценарни хватки", които са полезни за разказа и филма, но в цялост – историята е реална и действителна част от моя живот и от този, на мои приятели", споделя Валери Йорданов.

В ролята на Чаво - прототипът, вдъхновил историята и реален човек в живота на Валери Йорданов, влиза Захари Бахаров. Дебюти в игралното кино в главните роли на Данко, Ицо и Ели правят младите таланти Владислав Стоименов, Васил Илиев и Елеонора Иванова. Зад камерата застава Борис Славков, а продуценти на филма са Chouchkov Brothers, продуцирали едни от най-успешните български филми в последното десетилетие - "ТИЛТ" (2011) и "18% сиво" (2020).

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама