Комедията "Съседите отгоре" спечели публиката още на премиерата


Комедията "Съседите отгоре" спечели публиката още на премиерата
Снимка: Иван Ерменков за Artvent

Пълна зала, смях и дълги аплодисменти посрещнаха новата комедия "Съседите отгоре" на премиерата ѝ в "Théatro отсам канала" в София на 3 декември. Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Емил Марков и Иван Бърнев, които излизат за първи път на театралната сцена заедно, успяха да спечелят публиката още с първото си представление.

Адаптацията на испанската филмова комедия Sentimental от Сеск Гай дебютира под режисурата на Емил Марков с две предварително разпродадени дати в София и едно специално коледно издание на 26 декември. Предстоят премиери във Варна (6 декември), Бургас (17 януари) и Пловдив (27 януари).

Сюжетът ни пренася в дома на Ана и Хулио (Силвия Петкова и Иван Бърнев), които са заедно от години. Времето и рутината обаче са ги отдалечили видимо необратимо. Докато не се нанасят в нов апартамент… Апартамент, в който постоянно се чуват викове и стонове от горния етаж. Може би от ревност, може би от завист и копнеж за по-пикантен живот, но тези звуци се превръщат в обект на постоянни спорове между Ана и Хулио.

Без да предупреди съпруга си, Ана кани съседите отгоре (Лилия Маравиля и Емил Марков) на гости.

Вечерта се превръща в комичен сблъсък между сексуалната разкрепостеност на съседите отгоре и "стандартния" начин на общуване и живот на Хулио и Ана. Избухва емоционална буря от взаимни обвинения, в която излизат наяве скрити недоволства и потиснати желания. А едно "неприлично" предложение взривява всичко.

Авторът на комедията с пет номинации за Наградите "Гоя" Сеск Гай пише сценария вдъхновен от шумната си съседка от горния етаж. Подобно на своите герои, той и съпругата му също влизат в редица спорове, докато обсъждат какво се случва в апартамента над тях. "Без съмнение, едно от най-големите, най-амбициозни приключения, които всеки от нас може да преживее, е животът в двойка. Това е и голямото предизвикателство, изпълнено с премеждия, където конфликтите стават рутина, а извинението след нанесената рана често липсва", споделя Сеск Гай.

"Съседите отгоре" е комедия с остър и прям диалог, игра на думи и поредица комични ситуации. А страхотният актьорски състав успява да даде живот на герои, в които мнозина ще видят черти от себе си.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама