Лейди Гага и Дженифър Лопес пяха на встъпването на Джо Байдън (ВИДЕО)


Лейди Гага и Дженифър Лопес пяха на встъпването на Джо Байдън (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Новоизбраният президент Джо Байдън вчера положи клетва като 46-ия президент на САЩ. Камала Харис го последва, като стана първата жена вицепрезидент в историята на страната. Тя е и първият тъмнокож вицепрезидент на САЩ и първият вицепрезидент с корени от Южна Азия. Научете повече за нея ТУК!

На вчерашната официална инаугурация в Капитолия взеха участие Лейди Гага, Дженифър Лопес и Гарт Брукс, които са сред известните привърженици на Байдън.

Лейди Гага изпълни химна на САЩ, като върху горната част на тоалета ѝ, дело на Schiaparelli, беше закачена голяма златна брошка във формата на гълъб, който държи маслинова клонка. Тя изпя "The Star-Spangled Banner" със златен микрофон и под съпровода на музиканти от американските военноморски сили.

Във вторник тя сподели в Instagram своя снимка от сградата на Конгреса, като написа, че денят на встъпването на Джо Байдън в длъжност ще е "ден на мир за всички американци. Ден на обич, не на омраза. Ден на приемането, не на страха".

За първи път по време на официалната инаугурация на президента на САЩ от трибуната прозвуча испанска реч. Това бе гласът на Дженифър Лопес, която е от пуерторикански произход и произнесе на испански клетвата за вярност пред знамето: "Един народ пред Бог, неделим, за свобода за всички"

Посланието за единство, което Лопес, облечена изцяло в бяло, припомни, че САЩ са мултикултурна държава в бурни времена, принудили силите за сигурност да гарантират безопасността на Вашингтон с 25 000 войници от Националната гвардия.

Лопес изпълни две добре познати патриотични песни "This Land is Your Land" от Уди Гатри, превърната в антифашистки химн през последните години, и "Beautiful America", композирана през 1893 г. от учителката по английски, Катарин Лий Бейтс.

Кънтри певецът Гарт Брукс изпя акапелно "Amazing Grace" и призова всички американци, независимо къде се намират, да се включат в неговото изпълнение.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама