Мадона тръгва на турне с най-големите си хитове


Мадона тръгва на турне с най-големите си хитове
Снимка: Getty Images

Мадона ще отпразнува 40-годишнината от излизането на сингъла "Holiday", като се отправи на първото си световно турне след пандемията със заглавие Celebration Tour.

Поп иконата ще изпълни музика от цялата си кариера - от самостоятелния дебютен албум от 1983 г. до Madame X от 2019 г.

В турнето Celebration Tour с 35 дати тя ще се завърне и на арени и стадиони след експерименталните, театрални концерти Madame X през 2019 и 2020 г. Някои от тези концерти бяха отменени, тъй като звездата се бореше с травми на коляното и бедрото. След това последните 10 дати в Париж бяха отменени в резултат на пандемията Covid-19.

Турнето на Мадона "Blond Ambition" през 1989 г. пренаписва правилата за поп концертите с висококонцептуалната си сцена и емблематичните си костюми

Кога и къде ще са концертите на Мадона?

Обявявайки новото турне, звездата каза: "Развълнувана съм да изследвам колкото се може повече песни с надеждата да дам на феновете си шоуто, което чакат."

В прессъобщение се казва, че концертите "ще ни отведат на артистичното пътешествие на Мадона през четири десетилетия и ще отдадат уважение на град Ню Йорк, където започва музикалната ѝ кариера".

Турнето ще започне във Ванкувър, Канада, през юли, с дати в Ню Йорк, Барселона, Париж и Стокхолм, преди да завърши в Амстердам на 1 декември.

Засега е обявена само една дата в Обединеното кралство - в лондонската O2 Arena на 14 октомври. Графикът ѝ обаче е ясен за седмица след тази дата, което предполага, че ще бъдат обявени още концерти, когато първоначалните дати бъдат разпродадени.

Мадона има 63 хита в топ 10 на Обединеното кралство, включително 13 сингъла под номер едно - от "Into The Groove" (1985 г.) и "Like A Prayer" (1989 г.) до "Vogue" (1990 г.) и "Hung Up" (2005 г.).

В разговор с BBC през 2017 г. звездата обясни защо понякога е избягвала тези класики по време на предишни турнета.

"Някои песни са ми омръзнали и не искам да ги изпълнявам", каза тя.

"Така че, ако съм направила "Material Girl" на предишното турне или "Express Yourself" на предишното турне, тогава ще кажа: "Добре, направих това на 88 концерта. Не мога да го направя пак".

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама