Майкъл Дъглас с награда за цялостно творчество от Индия


Майкъл Дъглас с награда за цялостно творчество от Индия
Снимка: Getty Images

Холивудският актьор ветеран и продуцент Майкъл Дъглас беше удостоен с наградата за цялостно творчество "Шотоджит Рай" на 54-тия Международен филмов фестивал в Индия, предаде "Асошиейтед прес".

Приемайки отличието, двукратният носител на награда "Оскар" каза, че е "смирен" и че на фона на всичко, което се случва по света, фестивалът е "напомняне за магията на филмовото изкуство".

"Киното е една от малкото форми на изкуство, които имат силата да ни обединяват и преобразяват. То преодолява разделенията, независимо дали става дума за география, раса, език и дори време", каза 79-годишният Майкъл Дъглас в благодарствената си реч.

"Днес нашият глобален език на киното е по-смислен от всякога", добави актьорът.

Вижте още: Любовни хроники: Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас

Иранската продукция "Безкрайни граници" на режисьора Абас Амини спечели наградата "Златен паун" за най-добър филм на фестивала, провеждан ежегодно в крайбрежния щат Гоа, живописна туристическа точка на Индия.

"Филмът разказва за това колко сложни могат да бъдат физическите граници, но нищо не може да бъде по-сложно от емоционалните и моралните граници, които човек сам си налага", с тези думи журито с председател Шекар Капур обясни своя избор.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама