Мария Бакалова е първата българка, номинирана за "Златен глобус"


Мария Бакалова е първата българка, номинирана за "Златен глобус"
Снимка: Instagram

Мария Бакалова продължава да трупа успехи в Холивуд. Тя получи номинация в категорията Най-добра актриса в мюзикъл или комедия за американските награди "Златен глобус" за ролята си в "Борат 2". Мария е и първата българка, номинирана за отличието.

Филмът също така е номиниран за Най-добра комедия на годината, а Саша Барън Коен получи номинация за Най-добър актьор.

Съперници на Бакалова за наградата са Аня Тейлър-Джой ("Emma"), Кейт Хъдсън ("Music"), Мишел Пфайфър ("French Exit") и Розамунд Пайк ("I Care A Lot").

Номинациите бяха обявявани от Сара Джесика Паркър в специално онлайн събитие.

Превъплъщението на Бакалова в Тутар - 15-годишната дъщеря на казахстанския журналист Саша Барън Коен, вече ѝ донесе признанието на критиците и редица награди. Тя е и на първо място в класацията за най-популярни актьори в света на престижния кино сайт IMDb.

За ролята си Мария е избрана на кастинг сред 5000 актриси. "Точно преди една година цялото това "американско приключение" започна на шега. Реших в последния момент (както винаги без никаква подготовка) да се избъзикам с "Американската мечта", 2-3 седмици по-късно бях зверски уплашена, след като ме извикаха на проби в Лондон", пише в своя профил в Instagram през май 2020, когато текат снимките на "Борат 2".

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА МАРИЯ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама