Мария Бакалова с номинация и от Гилдията на киноактьорите


Мария Бакалова с номинация и от Гилдията на киноактьорите
Снимка: Instagram

След като стана ясно, че Мария Бакалова ще се бори за "Златен глобус", тя получи и номинация за най-добра поддържаща женска роля за "Borat Subsequent Moviefilm" за наградата на Гилдията на киноактьорите (Screen Actors Guild Award, SAG). С

Заедно с нея за наградата ще се състезават и Глен Клоуз за "Hillbilly Elegy", Оливия Колман за "The Father", Юн Юх-джунг, "Minari" и Хелена Зенгел, "News of the World".

Саша Барън Коен е номиниран за поддържаща мъжка роля за "The Trial of the Chicago 7" заедно с Чадуик Боузман за "Da 5 Bloods" Даниел Калуя за "Judas and the Black Messiah", Джаред Лето за "The Little Things" и Лесли Одъм Джуниър за "One Night in Miami".

Гари Олдман и Франсис Макдорманд са номинирани за най-добър актьор и най-добра актриса в главна роля. Заедно с Олдман за ролята му във филма "Mank" (2020), в списъка на номинираните за наградата влизат Рийз Ахмед, който участва във филма „Sound of Metal“ (2019), Чадуик Боузман (1976-2020), чиято последна роля е в „Ma Rainey’s Black Bottom“ (2020), Антъни Хопкинс за ролята му във „Father“ (2020) и Стивън Ян, който играе в драмата „Minari“ (2020).

За приза най-добра главна женска роля, в допълнение към Макдорманд, която играе във филма „Nomadland“ (2020), ще се състезават и Ейми Адамс, която участва във филма "Hillbilly Elegy" (2020), Виола Дейвис - за ролята в „Ma Rainey’s Black Bottom“, Ванеса Кърби в „Pieces of a Woman“ (2020) и Кери Мълиган в „Promising Young Woman“ (2020).

Гилдията на киноактьорите на САЩ, основана през 1933 г., е профсъюз, представляващ интересите на филмовите и телевизионни артисти и други работници в американската индустрия. Организацията учреди наградата си през 1995 г. Оттогава тя всяка година присъжда награди за актьорско майсторство.

Източик: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама