Мартина Вачкова: В днешно време има липса на мъжкари


Мартина Вачкова: В днешно време има липса на мъжкари
Снимка: Instagram

"Баща ми - Григор Вачков, носеше мъжкото у себе си, дух, който сега го няма, в днешно време липсват мъжкари", каза този уикенд във Варна Мартина Вачкова.

В рамките на кинофестивала "Златна роза" тя представи второто издание на книгата "Пратеник на мъжки времена. Спомени за Григор Вачков". Нейни автори са Силвия Вачкова, Мартина Вачкова и Юрий Дачев. Второто издание е на издателство "Фабер". Книгата е поклон пред големия български актьор и се появява отново благодарение на Нейко Генчев и Владимир Житненски, допълни Вачкова.

Тя припомни, че "Пратеник на мъжки времена" излиза преди 10 години по повод 80-та годишнина на баща ѝ. "Слава Богу, че я направихме, защото всички други, които си спомнят и разказват за него, вече не са живи“, допълни Вачкова. И изрази надежда, че този път книгата ще достигне до повече хора. Според нея като послание би била особено ценна за младите хора. "Много от тях са обезверени, а животът на баща ми е доказателство, че трудът и усилията си струват и водят до успех, неговият пример може да ги запали да се борят", посочи Вачкова. И допълни, че момчетата могат да научат как да станат мъже, а момичетата – какво да търсят в партньора си.

"Григор Вачков беше уникален талант, той беше човек, който умееше да се радва на всяко хубаво нещо, без значение малко или голямо", посочи главният редактор на списание "Кино“ Людмила Дякова. Според нея е прекрасно, че неговата дъщеря е наследила тези качества. Днес имаме нужда от такива емоционални, емпатични хора, посочи Дякова.

Свои спомени за Григор Вачков сподели кинокритикът Божидар Манов. Той сравни актьора, който по-възрастната публика помни като Митко Бомбата, с нешлифованите диаманти - родени от магията на природата и всъщност безценни.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама