Мат Смит разкри защо се е съгласил да участва в "Домът на дракона"


Мат Смит разкри защо се е съгласил да участва в "Домът на дракона"
Снимка: Getty Images

Феновете на "Игра на тронове" бяха предпазливи още от обявяването на предисторията. След като се опариха в последните сезони на "Игра на тронове" с прибързана, недоразвита история, която разочарова мнозина, беше разбираемо да се колебаят дали да скочат отново във фентъзи света на Джордж Р. Р. Мартин.

За щастие, досега сериалът удря всички правилни ноти. В немалка степен благодарение на динамични изпълнения като Мат Смит в ролята на Деймън Таргариен от "Домът на дракона". Въпреки че са излезли само няколко епизода от сериала, Смит вече е направил силно впечатление като един от най-добрите образи.

Определено сме щастливци, че Мат Смит изобщо се съгласи да подпише договор за "Домът на дракона", тъй като очевидно е имал своите резерви. В ново интервю Смит разкрива, че първоначално е смятал, че може да му е трудно да се върне към света на "Игра на тронове", но е променил мнението си, когато предложението не е отминало и когато е чул, че Пади Консидайн, който играе крал Визерис, ще се включи, съобщи "Giant Freaking Robot".

Смит разказва: "Бях на паркинга и агентът ми каза: "Има една роля в този нов сериал, който е предистория на "Игра на тронове". И аз си казах: "Ооо. Не знам. Това е трудна задача, нали? Трудно е да се следва. Не сме ли виждали това преди?" След това добавя: "Разбрах, че Пади Консидайн също участва в шоуто. Вече му бяха предложили ролята на крал Визерис, а аз бях голям почитател на Пади и винаги съм искал да работя с него. Така че това беше истинско изкушение."

"Игра на тронове" беше такъв огромен хит, който се сблъска с някои сериозни критики към края, че е разбираемо, че Мат Смит не се е хвърлил веднага на възможността да се присъедини към Дома на дракона. Изглежда обаче, че всичко се е оказало за добро, тъй като актьорският състав е доста перфектен. Историята се развива близо два века преди събитията в "Игра на тронове", така че събитията в сериала могат да бъдат до голяма степен отделени от историята, разказана в познатия ни Вестерос.

"ДОМЪТ НА ДРАКОНА" - КОЛКОТО ЗАВЛАДЯВАЩ, ТОЛКОВА И УЖАСЯВАЩ

Въпреки че сериалът е базиран на романа на Джордж Р. Р. Мартин "Огън и кръв", в него има много място за творчество. "Огън и кръв" е по-скоро историческа книга, отколкото подробен разказ за мислите и мотивацията на героите. Това означава, че дори тези, които са чели книгата, ще имат възможност да бъдат изненадани от сериала.

В момента сериалът е в два епизода, като новите епизоди ще се излъчват по HBO Max всяка неделя. Досега те са създали много интересен конфликт между героя на Мат Смит и останалите членове на неговото семейство. Също така се очертава и конфликт с лорд Корлис Веларион на Стив Туисан.

Ще е особено интересно да видим къде ще се случат скоковете във времето в сериала. В началото на втория епизод научаваме, че са изминали шест месеца от събитията в първия. Огромен скок във времето би трябвало да се случи по-късно в сезона, тъй като героините на Ренира и Алисент, изиграни съответно от Мили Алкок (научете тук какво тя смята за ролята си) и Емили Кери, в определен момент ще бъдат изиграни от Ема Д'Арси и Оливия Кук.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама