Мет Гала 2022: Темата, звездите и тоалетите


Мет Гала 2022: Темата, звездите и тоалетите
Снимка: Getty Images

Нежно наричана „най-голямата вечер на модата“, Мет Гала 2022 е бенефис за набиране на средства за Музея на изкуствата Метрополитън в Ню Йорк. Събитието приветства звезди, млади творци и емблеми на индустрията.

Институтът за костюми вече е домакин на първата си изложба от две части. Първа част, „В Америка: Лексикон на модата“, е открита в Центъра за костюми на Анна Уинтур на 18 септември 2021, а втора част, която беше и тазгодишната тема, „В Америка: Антология на модата“, отваря врати на 5 май 2022. И двете изложби ще бъдат достъпни до 5 септември 2022 г.

ОТ МИЗЕРИЯТА ДО МОДНИТЕ ВИСИНИ: 4 ЛЕГЕНДИ, РОДЕНИ В БЕДНОСТ

Както може да предположите, видяхме ослепителни облекла, сложни бродерии и злато, наслоено върху злато, докато гостите интерпретираха темата с позлатения блясък. И мъжете, и жените носеха корсети, подплънки по бедрата, дълги шлейфове и буфан ръкави, напомнящи за преувеличените силуети от края на 18-ти век.

Ким Кардашиян носеше роклята, която Мерилин Монро е облякла, за да изпее „Честит рожден ден, г-н президент“ на Джон Кенеди. Да, истинската. Въпреки че е носена само няколко минути на килима, преди Кардашиян да се преоблече, това е първият път, когато някой друг освен Монро облича мултимилионната рокля на Bob Mackie, украсена с кристали. Обикновено се съхранява в хранилище с контролирана температура.

Джаред Лето успя да обърка всички, пристигайки с двойник - дизайнера на Gucci, Алесандро Микеле, и може би никога няма да разберем чия брада на кой е.

Крис Дженър се вписва в темата за първата дама. Нейната жълта рокля с едно рамо наподобява светлозелената рокля, носена от Жаклин Кенеди при посещение в Камбоджа през 1967 г.

Алиша Кийс препраща към Ню Йорк и индистриализацията с тоалета на Ralph Lauren, украсен с кристали, изобразяващи всички емблематични сгради на "Голямата ябълка".

Американската рапърка Карди Би вървя по червения килим с дизайнерката Донатела Версаче в рокля, изработена от почти километър златни верижки.

Джиджи Хадид е досущ като Хенри VIII и всичките му съпруги наведнъж.

Нероденото бебе на Джо Джонас и Софи Търнър присъства на първата си Мет Гала.

Сара Джесика Паркър заложи на класическата рокля с кросет и практични джобове.

Блейк Лайвли, разбира се, беше разтълкувала темата перфектно и за пореден път се отличи.


ВИЖТЕ ОЩЕ ТОАЛЕТИ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама