Над 170 събития в седмата Нощ на театрите в България


Над 170 събития в седмата Нощ на театрите в България
Снимка: ПР

Над 170 представления в стандартен и нестандартен час, пърформанси, форматни събития, дискусии, изложби, "отворени врати", театрални пътешествия и срещи зад кулисите ще предложи седмото издание на Нощ на театрите на 16 ноември. То ще проведе в в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Хасково, Благоевград, Велико Търново, Сливен, Габрово, Симитли, Добрич, Плевен, Кърджали, Смолян, Перник и Шумен.

Тази година кампанията за инициативата е с послание "Ти променяш играта. Играта променя теб" и е вдъхновено от взаимната промяна, която се случва на зрителите и на изкуството. Над 1500 творци от различни театрални стилове стават част от европейската платформа в България и ще представят своите продукции в над 90 локации в 18 града. 

Разходки и театрални срещи в София, Пловдив, Стара Загора, Габрово и Хасково

За поредна година в Нощта на театрите най-верните фенове на театралното изкуство ще имат възможността да надникнат зад кулисите на няколко театрални институции и да се срещнат с любими актьори и творци – в София (Народен театър "Иван Вазов" (местата са запълнени), Софийска опера и балет, Театър София), в Драматичния театър в Пловдив, в Операта в Стара Загора ще има среща с режисьорката Вера Немирова и екипа на "Африканката", в Театър София част от зрителите на "Палачи" ще се качат на сцената след края на представлението, в Габровския театър ще има ден на отворените врати, а в Хасково – разходка зад кулисите на Драматично-куклен театър "Иван Димов".

NТ Live на National Theatre London гостува с най-новата продукция на един от най-иновативните театрални режисьори Иво ван Хове. В шест кина от веригата Cinema City в София, Пловдив, Русе, Варна и Бургас на 16 ноември ще има специални прожекции, посветени на седмото издание на европейската инициатива Нощ на театрите. Джилиън Андерсън ("Досиетата Х", спектакъл "Трамвай Желание") и Лили Джеймс ("Mamma Mia! Отново заедно") са изпълнителите на главните роли в спектакъла "Всичко за Ийв". Постановката разказва историята на Марго Чанинг. Легендата. Истинската звезда на театъра.

Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив и Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф Панчо Владигеров" – Бургас ще отворят сцените си за широката публика и ще покажат своите продукции с вход свободен. 

1000 деца ще гледат безплатно куклен театър преди Нощта на театрите. 10 детски градини от София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Плевен, Добрич, Русе, Благоевград и Стара Загора ще имат удоволствието да се докоснат до театралното изкуство броени часове преди официалния старт на седмото издание на Нощ на театрите.

Цялата програма на Нощ на театрите е публикувана в официалния сайт.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама