Ники Илиев с награда от Ню Йорк


Ники Илиев с награда от Ню Йорк

След като покори българския бокс офис с приходи от близо 700 000 лева, филмът на младия български режисьор Ники Илиев "Живи легенди" получи и първата си награда.

Лентата грабна приза за най-добър международен филм (Best International Feature) на осмото издание на престижния Манхатън Филм Фестивал в Ню Йорк.

С тази награда "Живи легенди" ясно показа, че филмите няма нужда да се делят на фестивални и зрителски, както е прието в България, а могат едновременно да притежават художествена стойност и да радват масовата аудитория. Филмът дори получи безпрецедентните две прожекции, които бяха приети много добре от гостите на фестивала и българите живеещи там.

Паралелно с това, българското посолство във Вашингтон организира представяне и на двете ленти на Ники Илиев – "Чужденецът” и „Живи легенди”. Българската общност препълни залата и аплодира и двата филма на крака.

Добрата новина за хората, които са изпуснали да гледат "Живи Легенди” е, че той ще се завърне на големия екран това лято. Вторият филм на Ники Илиев ще бъде излъчен в летните кина по българското Черноморие, а зрителите отново ще могат да се насладят на невероятното изпълнение на Орлин Павлов и цялата плеяда от звезди, които участват в този забавен и романтичен филм.

"Живи легенди” е вторият филм на режисьора Ники Илиев, чиято премиера беше в началото на годината. В лентата участват познати имена като Орлин Павлов, Саня Борисова, Стефан Щерев, Яна Маринова, Георги Кадурин, Любомир Ковачев и не на последно място звездата на италианското кино Микеле Плачидо.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама
Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама