Новият Христос на движението идва у нас


Новият Христос на движението идва у нас
Снимка: Pinelopi Gerasimou for Onassis Stegi

Христос Пападопулос е един от най-силните гласове на младото поколение гръцки хореографи и една от новите звезди на европейската съвременна танцова сцена. На 22 октомври, като част от Фокус Гърция на One Dance Week 2021, Пападопулос ще представи новата си сценична продукция - LARSEN C.

На пръв поглед, LARSEN C е измамно семпла творба, съсредоточена върху упоритото изследване на ритмичните нюанси на движението. Човешкото тяло се превръща в метафора на абстрактни понятия като "време" и "живот" или в природни явления като потока на водата, ерозията на земята или избледняването на светлината при залез слънце.

Хореографските идеи на Христос Пападопулос произтичат от феноменологична перспектива, която поставя тялото в основата на всяко изследване. Театралните елементи като сценография и костюми са сведени до минимум, а звукът и осветлението играят незначителна роля. Неговият подход често изисква постоянството на погледа и преосмисляне на начина, по който възприемаме танца и света около себе си. В работата си Пападопулос проучва състоянието на преход от едно движение в друго, от интуиция до действие и задава въпроса дали малка разлика в ритъма, светлината, телесното движение или дори незначителна промяна на силата на звука могат да променят изцяло нашето възприятие за това, което виждаме и по този начин да предизвикат нашето пристрастие.

Допълнителна информация за LARSEN C ще намерите ТУК!

Билети за спектакъла ще намерите на касите на Easypay в цялата страна,както и онлайн от мрежата на EPAYGO.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама