Обявиха кога излиза "Домът на дракона", предисторията на "Игра на тронове" (ВИДЕО)


Обявиха кога излиза "Домът на дракона", предисторията на  "Игра на тронове" (ВИДЕО)
Снимка: HBO България

Дългоочакваната премиера на оригиналната драма на HBO "Домът на дракона" е насрочена за 22 август у нас.

Базиран на романа "Огън и кръв" на Джордж Р. Р. Мартин, сериалът, който се развива 200 години преди събитията от феномена "Игра на тронове", разказва историята на дом Таргариен в десет епизода. Във водещите роли влизат Пади Консидайн, Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д’Арси, Стив Тусен, Ив Бест, Соноя Мизуно, Фабиен Франкел и Рис Ифанс.

Допълнителният актьорски състав включва Мили Алкок, Бетани Антония, Фийби Кембъл, Емили Кери, Хари Колет, Райън Кор, Том Глин-Карни, Джеферсън Хол, Дейвид Хорович, Уил Джонсън, Джон Макмилан, Греъм Мактавиш, Юън Мичъл, Тео Нейт, Матю Нийдъм , Бил Патерсън, Фиа Сабан, Гавин Спукс, Савана Стейн.

Ко-създател и изпълнителен продуцент е Джордж Р. Р. Мартин. Райън Кондал е ко-създател, ко-шоурънър, изпълнителен продуцент и сценарист. Мигел Сапочник е ко-шоурънър, изпълнителен продуцент и режисьор, а Сара Хес е изпълнителен продуцент и сценарист. 

 

Кой кой е в "Домът на дракона"

Пади Консидайн е крал Визерис Таргариен, избран на Великия съвет в Харенхал от лордовете на Вестерос да наследи Стария крал Джехерис Таргариен. Топъл, мил и свестен човек, Визерис иска само да съхрани и продължи направеното от дядо му. Но добрите хора не са непременно велики крале.

Мат Смит е принц Демън Таргариен, по-малкият брат на крал Визерис и наследник на трона. Несравним воин и драконов ездач, Демън носи в себе си истинската кръв на дракона. Но все пак, поверието гласи, че когато се роди Таргариен, боговете хвърлят монета във въздуха...

Оливия Кук е Алисънт Хайтауър, дъщерята на Ото Хайтауър - Ръката на краля, както и най-красивата жена в Седемте кралства. Тя е отгледана в Червената крепост, близо до краля и най-близкото му обкръжение. Притежава както придворна грация, така и остър политически усет.

Ема Д’Арси е принцеса Ренира Таргариен, първородното дете на краля, тя е с чиста валирианска кръв и е ездачка на дракони. Мнозина биха казали, че Ренира е родена с всичко, но тя не е родена мъж.

Стив Тусен е лорд Корлис Веларион - "Морската змия". Той е властелинът в Дом Веларион и носител на валирианската кръвна линия, стара колкото тази на Дом Таргариен. Лорд Корлис е най-известният морски авантюрист в историята на Вестерос и благодарение на него Веларион претендира да има най-големия флот в света.

Ив Бест е принцеса Ренис Таргариен, ездачка на дракони и съпруга на лорд Корлис Веларион и наричана "Кралицата, която никога не е била", заради това, че правото й на трона й е отнето в полза на братовчед й Визерис, само защото той е мъж.

Фабиен Франкел е сир Кристън Коул. Той е от дорнски произход и е извънбрачен син на стюарда на лорда на Блекхейвън. Коул няма претенции за земя или титли. Всичко, което притежава е името си, честта и умението да борави с меча си.

Соноя Мизуно е Мисария, която идва във Вестерос без нищо, но вместо да потъне, тя се издига, за да стане най-довереният, но и най-малко вероятният, съюзник на принц Демън Таргариен - наследникът на трона.

Рис Ифанс е Ото Хайтауър. Ръката на краля, сир Ото лоялно и вярно служи както на своя крал, така и на неговото кралство. За него най-голямата заплаха за тях е братът на краля, Демън, и неговата позиция като наследник на трона.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама