Огромен интерес към първия моноспектакъл на Деян Донков


Огромен интерес към първия моноспектакъл на Деян Донков
Снимка: Народен театър Иван Вазов

Първият в кариерата на Деян Донков моноспектакъл – като актьор и режисьор – "Камбаната", ще има премиера на сцената на Народния театър на 8 юни на Голяма сцена.

Представлението, създадено по едноименния роман на Недялко Славов, ще се играе три пъти до края на сезона с предпремиера на 4 юни, премиера на 8 юни и още едно представление на 7 юли. Местата за предпремиерата на 4 юни са изчерпани.

"Камбаната" е роман-изповед, трагичен разказ за сложния, изпълнен с драматични препятствия път на бивш затворник, лежал за две убийства. Изповед за катарзиса и духовното просветление на героя, за светлината и силата, която му дават любовта и вярата. И го превръщат в единствения защитник на родното му опустяло и плячкосано от "новите варвари" село. И пазител на църковната камбана.

Донков умело превръща изключителния литературен текст на Недялко Славов в докосващ всички сетива сценичен текст и създава образ, емоцията от който се помни дълго.

Актьор с неподражаемо присъствие на сцената и екрана, Деян Донков разкрива вечно търсещата си творческа същност с куража си да избере сложен образ, далеч от комерсиалното ежедневие.

"Целта ми с този мистичен, фантастичен, отчасти комичен, красиво поетичен, дори епичен, крайно драматичен, а в края си и трагичен разказ, е да пропътувам дългия и мъчителен път до човешкото сърце", казва Деян Донков за представлението.

Спектакълът е със специалното участие на Нено Илиев (акордеон) и актрисата Пламена Иванова в образа на Лейла.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама