Остава отбелязват 30 години на сцената с турне и нов албум


Остава отбелязват 30 години на сцената с турне и нов албум
Снимка: Остава

Тази година една от най-емблематичните български банди, Остава, отбелязва 30 години на музикалната сцена с национално турне под наслов "30 години Остава" и нов шести студиен албум.

Момчетата стартират отбелязването на годишнината си ударно, с видео към най-новия сингъл "МАМА" и анонсиране на първите дати на големите им концерти.

На 20-ти май в Sofia Live Club ще бъде официалната промоция на новия албум на групата, а на 7-ми октомври момчетата ще закрият турнето си с голям концерт в Зала 1 на НДК в София. Малко преди това, на 20-ти септември, Остава ще съберат феновете си и в Античния театър в Пловдив. Повече дати и градове от списъка с концерти ще бъдат обявени допълнително.

Новото парче музикантите посвещават на най-ценния човек за всеки един от нас, а именно "МАМА". Емоционалната пиеса възпява майката, която винаги е опората, на която се облягаме в най-важните, трудни и съкровени моменти. Любовта и разочарованието всъщност са водещата линия в лириките, но ролята на майката също заема важно място както в живота, така и в песента.

Текстът и музиката на "МАМА" са дело на Свилен. "Когато песента беше само идея, в текста си пеех "Mother" и се чудех каква дума мога да използвам на български, която да е толкова ясна и мелодична, и пробвах с "МАМА". В началото ми стоеше много странно, но мисля, че е хубаво човек да се самопровокира и в крайна сметка се получи един силно емоционален текст, възпяващ отчаянието до такава степен, че стигаш до там да се надяваш "МАМА" да оправи нещата" – разказва Свилен.

Във видеото участват над 40 човека и е заснето в галерия "Доза". Идеята за клипа отново е на съпругата на Свилен – Невена Спасова. Всички участници са заснети без лица и са доста разсъблечени, но това е само намигване към разкриването на сюжетната линия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама