Откриха филмовия фестивал във Венеция


Откриха филмовия фестивал във Венеция
Снимка: Getty Images

78-ият филмов фестивал във Венеция бе открит вчера, като "Паралелни майки" на Педро Алмодовар бе първият състезателен филм, показан на престижното събитие.

Пенелопе Крус участва в една от главните роли. За нея този филм е осмото сътрудничество с режисьора. В центъра на сюжета са жени, които са станали майки в същия ден. Джанис е успешен фотограф, а Ана е объркана тийнейджърка. И двете са самотни и не са планирали бременносттите си. В продължение на два часа зрителят проследява живота на майките и децата им.

В Главния конкурс са включени 21 ленти, които ще се борят за големите награди. Сред тях са "Дюн", адаптацията на научнофантастичния роман на Франк Хърбърт от Дени Вилньов, както и "Последният дуел" на Ридли Скот с Мат Деймън и Адам Драйвър за френските рицари от края на 14 век. Ще бъдат показани още "Спенсър: Тайната на принцеса Даяна" с Кристен Стюарт, "Силата на кучето" с Бенедикт Къмбърбач и Кирстен Дънст, автобиографичният филм на Паоло Сорентино "Ръката на Бога" с Тони Сервило в главната роля и др.

Ръководител на журито на филмовия фестивал във Венеция, продължаващ до 11 септември, е режисьорът на "Паразит" Бонг Джун-Хо.  Директорът на филмфеста Роберто Барбера каза, че лентите не третират определено темата "ковид", защото "режисьорите гледат напред във времето и като, че пандемията ги е вдъхновила да дадат най-доброто от себе си представено не само чрез именити американски студия, но така както и с творби от независими такива".

ВИЖТЕ ТУК С КАКВИ ТОАЛЕТИ СЕ ПОЯВИХА ЗВЕЗДИТЕ

Източник: БГНЕС

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама