Pavell и Venci Venc': Искаме да надскочим себе си


Pavell и Venci Venc': Искаме  да надскочим себе си

Те са готини, непринудени, естествени, а музиката се е превърнала в техен живот. Момчетата, които показаха онази своя симпатична и откачена страна с хита си "Къде си, брат?" и които разкриха романтичните си души с "Единствената" - Pavell и Venci Venc'. Специално за нашите читатели, те дадоха едно много откровено и готино интервю.

Здравейте, момчета. Много ми е приятно да се видим на живо. Благодаря, че ни отделихте от времето си. Разкажете на нашите читатели как се срещнаха Павката и Венци и как решихте да правите музика заедно?

Venci Venc': Това е една много интересна история. С Павката се срещнахме преди повече от 2 години на един голям балкон в София. Две наши приятелки ни викнаха в техния апартамент и ни запознаха. Аз тогава се занимавах само с реклама, Павката имаше музикални изяви, но все още не беше мислил на къде ще тръгне и как ще се развият нещата. Тя връзката стана много бързо, защото музиката те избира тебе, а не ти избираш музиката.

Така направихме един проект, от който всички бяха много разочаровани. Всички наши познати тогава казаха: "Защо ви запознахме?". Проектът се казва "Бакшиш за лека нощ" и е доста алтернативен. Беше един крайно ъндърграунд проект, в който ние си изляхме душите за две момичета, които в този момент от вечността ни бяха дали някакъв житейски урок, относно интимните отношения.

Да разбирам, че сте били разочаровани от тези жени?

Venci Venc' : О, да, бяхме крайно разочаровани от тях, те ни бяха показали лошата страна на жените. Но хората винаги имат две страни и две лица и затова направихме и последният си проект "Единствената", където да споменем онези различни жени, които ни накараха да променим представата си за жените, като цяло.

Ще си поговорим и за "Едиствената", но малко по-късно. Сега искам да ни разкажете за една друга също така готина песен - "Батман". Как така ви хрумна да я направите?

Pavell: Това също е доста интересна история. По това време имах кратка връзка с едно момиче, пълна откачалка. Бях се нанесъл да живея у тях на третия ден, от както се познавахме.

Венци идваше доста често да правим музика, защото това беше още началото на отношенията ни. Един ден, докато си правим музика, а мацката си е в другата стая, ние сме зациклили на бийта, той си е до средата, но нещо му липсва. И решаваме, че едно женско гласче, ще го разчупи много. Тогава извикахме мацката, а тя е с тениска на Батман и едно черно-жълто клинче, все едно е пълен екип. Доста време я убеждавахме да каже нещо, притесняваше се, накрая само й пуснахме бийта и й викаме: "Изпей нещо за Батман." и тя каза само : "Ей, ей, искам да си моят Батман." Много готино се получи, след това го направихме на припев и се получи песента "Батман".

Аз съм фен от дете на Батман и вярвам дълбоко, че каквото изпееш ти се сбъдва. Така че просто си пожелах една жена-котка и си я получих.

Venci Venc': Всеки един човек от поколението "х", както ни наричат по-старите хора, е индивидуален супер герой в битието си, защото успява да направи неща, които хората в миналото не са смятали, че могат да се правят в един и същи ден.

Разкажете и за последния си проект "Единствената" една много красива песен, доста различна от останалите ви. Как се роди идеята за нея?

Venci Venc': Аз много не вярвах в този проект, в началото. Не вярвах, защото докато стигнем до момента, в който вие чувате крайния резултат, Павката и целият екип, който се занимаваше с този проект, инвестираха много време и енергия в него. И по принцип, когато вложиш адски много от единствените си ресурси в този живот - времето, енергията и желанието си, резултатът винаги е ползотворен и съзидателен. Мога да кажа дори, че всяка една песен се превръща в един вид "дете" за нас.

Pavell: "Единствената" е може би най-специалната за мен песен, която съм писал до момента. За първи път пиша песен, която е изцяло посветена на някой друг. Венци също се оказа в подходящ период от живота си, за да намери себе си в темата, и така двамата стигнахме до това, което сега е парчето. Най-голямото предизвикателство беше припевът и кой да го изпее така, че да се предаде най-силно емоцията, заложена в думите "...смесвам огън и лед, прибавям и теб, и готово..." . И точно тук се намеси Моисей, който още с първото слушане на парчето измисли кантото и текста, а гласът му пасна перфектно на общото звучене.

Venci Venc': Всеки един от нас написа своята част от текста, като в него вложихме идеята за този "единствен" човек от срещуположния пол, който наистина го е накарал да се почувства различен, специален и единствен. Те нещата в този живот винаги са двустранни, няма нищо, което да ти се случва само на тебе и на никой друг. Конкретно моят текст беше написан доста трудно, докато не си отворих смс-ите, точните смс-и, които после сложих в текста, за конкретно тази жена, която исках да накарам да се почувства "Единствената".

Това означава ли, че жените , с които сте в момента, за вас са "Единствените"?

Venci Venc': Да, тези жени, до момента са ни показали, че са единствените в този етап от живота ни. Виж, в 21 век всичко е супер динамично и необозримо в бъдещето. Нито ти се пророк, нито аз съм пророк, за да можем да кажем, че това ще е завинаги.

Ако можете да кажете сега нещо на всички хора, които са били разочаровани и наранявани от противоположния пол и сега са загубили вярата за този "Единствен" човек, какво би било то?

Pavell: На първо място човек трябва да е самодостатъчен. Трябва да си откриеш собственото щастие, заради теб самия - това, което правиш, фактът, че си жив дори! Защото има хора, които са в много по-лошо от твоето състояние, но са щастливи и успяват. Щастието ти не зависи от наличието на даден човек. Да, винаги може да ти стане много по-хубаво, да излетиш, да гръмнеш направо с правилния човек, но ти си имаш себе си и трябва да си щастлив с това. А щом си загубил някого, значи така е трябвало. Ще им кажа също да гледат филма "Яж, моли се и обичай".

Venci Venc': Всичко се случва с някаква причина. И на всеки един човек, който му се е случило някакво житейско разочарование, трябва да знае, че това е за добро, това е с причина, която в бъдеще ще се окаже положителна.

А романтични ли са Павката и Венцарата?

Pavell: Напоследък правя много романтични неща за човека до себе си.

Venci Venc': Ние сме боговете на романтиката точка ком.

За какво ви е "все тая брат"?

Pavell : За всичко негативно.

Venci Venc': За всички онези куки на живота, които се опитват да те хванат и да те накарат да се чувстваш зле, въпреки че обстоятелствата са такива, че ти трябва да се чувстваш добре. Много хора са като хамстери с тези въртележките, сещаш ли се? И драпат, драпат във Фейсбука и търсят във Фейсбука и по дискотеките, на места, където не могат да намерят нищо.

Pavell: Имал си кофти ден, все тая, брат! Имаш кофти връзка, все тая, брат!

Трябва да се ядосваме за важните неща, а не за глупости!

Ако трябва да опишете другия само с една дума, това ще е :

Pavell: Номад.

Venci Venc': Пилигрим.

Какво да очакваме в скоро време от Павел и Венци?

Pavell: Работим си върху няколко проекта и се чудим все още кой да пуснем за лятото, защото това лято сме супер яко настроени и мислим да ни е много силно.

Venci Venc': Сега сме изправени пред този казус, наистина да успеем да надскочим себе си, което се оказва много трудно начинание Лесно е да надскочиш хора, които са ти конкуренция и правят неща, в които ти виждаш минуси. Обаче е много трудно да намериш минусите сам на себе си и да успееш да изкараш оптималното, което искаш да подариш на хората. Защото всяка песен е подарък: за теб, за нас, за всички вас, за нашите роднини и т.н.

Tатусите за вас са:

Venci Venc': Татусите са уроци, които поставяш върху кожата си, за да може всеки ден да си напомняш за онези много лесно забравими неща.

Pavell: Това не може да го обясниш на човек, който няма татуси или който има само трайбъли и йероглифи, щото са модерни. Човек, който не си е оставил някакво послание, инкрустирано върху кожата, няма как да знае какво е усещането и какво ти дава това и какво ти взима.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама