Премиера на постановката "Чест" на режисьора Ивайло Христов


Премиера на постановката "Чест" на режисьора Ивайло Христов
Снимка: Театър 199

Премиерата на постановката "Чест" от Джоана Мъри-Смит ще се състои на 4 февруари 2023 в "Театър 199". Режисьор е Ивайло Христов, с участието на Кристина Янева, Владимир Карамазов, Елена Хрант, Каталин Старейшинска.

"Чест" е безпощадно честна пиеса, написана с остро перо, с хумор и изящество. Тя деликатно и смело изследва изпитанията, през които човек преминава за да от-крие най-дълбокото значение на думата обич.

Какво се случва, когато споделените ценности и отговорности в един напълно хар-моничен брак внезапно избледнеят?

Снимка: Симон Варсано

Онър и Джордж са женени от 32 години. И двамата са признати автори, макар пое-зията в живота на Онър да е отстъпила място на отдадеността й на съпруга и май-ка. Но когато се появява възможността един живот да се обнови, за сметка на щас-тието и сигурността на другите в семейството, сякаш целият свят се преобръща.

Ивайло Христов поставя пиесата във високо темпо. На сцената, изградена песте-ливо и ефектно, четиримата чудесни актьори играят "на сто". Събитията преливат едно в друго и се изострят безмилостно. Докато не се стигне до финала, може би малко задъхан, но много лиричен.

Снимка: Симон Варсано

"В тази пиеса има много теми... Но може би това, което най-силно ме вълнува е как човек се справя с раздялата, със загубата. Всяка една загуба оставя печат върху човека. Как му се отразява, как се променя животът му нататък, как се променя ха-рактерът му? Всички герои в „Чест“ преживяват сериозна загуба. При някои това действа оздравяващо, при други – разрушително", споделя режисьорът.

Следващото представление на "Чест" е на 27-и февруари 2023.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама