Провал: Церемонията за наградите "Тони" е бойкотирана от стачка


Провал: Церемонията за наградите "Тони" е бойкотирана от стачка
Снимка: Getty Images / Guliver

Има много въпросителни около наградите "Тони" тази година, но те не са свързани само с това кои ще са лауреатите, предаде Асошиейтед прес.

Стачката на Гилдията на холивудските писатели и сценаристи потопи в неизвестност голяма част от телевизионното излъчване в неделя. Ще има представления на откъси от номинираните мюзикъли, монтажи от предварителни записи на театрални постановки и речи от лауреатите. Всичко останало обаче тъне в неяснота.

Стачкуващите членове на Гилдията на писателите и сценаристите на Америка прие да не организира блокади, но няма да позволи на сценаристите да работят за церемонията на наградите "Тони", с което оставят без сценарий най-значимата нощ в календара на Бродуей. Ако има група хора, които да са в състояние най-добре да се справят със стреса на живото предаване, това са артистите от Бродуей. Тях не може да ги уплаши липсата на спасителна мрежа.

Сара Джесика Паркър ще направи театралния си дебют

"Според мен театралната общност е артистична общност, която е напълно в състояние да изнесе такова шоу, без да се тюхка: О, така уплашен и нервен съм!", каза Уейн Брейди, познат с ролите си в "Секси ботуши" и "Чикаго" на Бродуей. "Ние това правим. И нямам търпение да видя как ще го направим".

Повторното превъплъщение на Ариана ДеБоуз като водеща на церемонията за наградите ще е доста по-различно от миналогодишното. Носителката на "Оскар", която е и с номинация за "Тони", ще има задачата да е спойката на цялата церемония. А ефирното време ще е дълго - предварително шоу в продължение на два часа и половина по Плуто тв от 18:30-20 ч. с водещи Джулиан Хъф и Скайлър Остин, след което е основното събитие, тричасовата церемония с водеща Ариана деБос, която ще се излъчва по си Би Ес и Парамаунт Плюс от 20 часа стандартно източно време.

Предвидени са откъси от номинираните постановки като "Камелот", "Кимбърли Акимбо", "Ню Йорк, Ню Йорк" и други. Хоакина Калуканго, която миналата година спечели "Тони" за най-добро изпълнение на актриса във водеща роля в мюзикъл, ще пее заедно с изпълнители от "Красив шум" и "Смешно момиче". това означава, че на сцената ще се изявят множество звезди - от Джош Гробан до Леа Мишел.

Общо 26 награди "Тони" ще бъдат присъдени за изминалия сезон с 40 нови постановки - 15 мюзикъла, 24 пиеси и едно специално представление. Това бе първият пълен сезон за Бродуей след ограниченията заради пандемията от КОВИД-19. С най-много номинации - 13, е мюзикълът "Някои го предпочитат горещо", адаптация по филмовата комедия с участието на Тони Къртис и Джак Лемън.

Бродуей разчита на телевизионното излъчване на церемонията за повишаване на популярността на театралните постановки.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама