Режисьорката на "Барби" стана първата жена с филм, спечелил над 1 млрд. долара (ВИДЕО)


Режисьорката на "Барби" стана първата жена с филм, спечелил над 1 млрд. долара (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Филмът "Барби" постави пореден рекорд. Лентата, излязла на екран на 21 юли 2023, надхвърли 1 млрд. долара приходи в международния бокс-офис. По този начин номинираната за "Оскар" Грета Гъруиг стана първата жена, чийто филм като самостоятелен режисьор преминава тази граница.

В изявлението на филмовото студио "Уорнър брадърс" се посочва, че продукцията е реализирала 459 милиона долара от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада. Прибавяйки към тях 572,1 милиона долара от приходите от чужбина, общата сума става 1,0315 милиарда долара.

Вижте още: Моден бум: Кукленски тоалети и Барби розово доминират в света на модата (ВИДЕО)

"Барби" с участието на Марго Роби (Барби) и Райън Гослинг (Кен) е посветен на емблематичната кукла, която дебютира преди 60 години. В лентата Барби живее в идилия в Барбиленд заедно със своя приятел Кен, докато един ден не ѝ хрумват по-мрачни мисли. Тя открива, че онзи, който е играл с куклата в реалния живот, е причинил промени в нейния собствен свят – така Барби и Кен решават да отидат в реалността, за да оправят ситуацията, като в процеса научават повече за самите себе си.

Създателите на филма, както и самите главни герои, са изумени от ефекта "Барби" - не само в киносалоните, но също така в модния свят, интериора и бюти индустрията. Със сигурност това лято е розово.

Вижте още: "Сделка или не" се завръща с нов водещ (СНИМКА)

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама