"СФФ тийн" - нов конкурс на София Филм Фест (ВИДЕО)


"СФФ тийн" - нов конкурс на София Филм Фест (ВИДЕО)
Снимка: СФФ

Седем филма ще се срещнат за първи път с публиката на 27-ия София Филм Фест. Специалната селекция на "СФФ тийн" е на режисьорката Надежда Косева.

Историите в "СФФ тийн" са специално подбрани – темите ще развълнуват младите в тийнейджърска възраст и всеки киноман, който отказва да порасне.

Откриващият филм "Чуй ме" ще бъде представен от специалния ни гост – режисьорката Мария Дуза и част от творческия му екип. Български копродуцент на филма е Иван Тонев (Арс Диджитал), а в една от главните роли ще видим Йоана Буковска-Давидова. Единствената прожекция е на 10 март от 18:00 часа в Дома на киното.

"Денят на ябълката" е филм на иранския режисьор Махмуд Гафари. Филмът има две прожекции – на 14 март от 18:30 часа в Дома на киното и на 29 март от 18:00 часа в Euro Cinema.

"Ездачи" е филм на словенеца Доминик Менцей. Филмът има две прожекции – на 12 март от 18:00 часа в Дома на киното и на 26 март от 14:00 часа в Euro Cinema.

"Водите на Пастаза" е документален филм на португалската режисьорка Инес Алвеш. Филмът има две прожекции в Дома на киното – на 13 март от 18:30 часа и на 8 април от 17:00 часа.

"Изгубеният влак" е историческа драма, режисирана от Саския Дизинг. Филмът има две прожекции – на 11 март от 17:30 часа в Дома на киното и на 28 март от 18:00 часа в Euro Cinema.

"СФФ Тийн" включва още пълнометражния дебют "Моят малък свят" на японската режисьорка Ема Кававада, която има опит като асистент на прочутия Хирокадзу Корееда. Сюжетът проследява трудностите, с които се сблъсква 17-годишната Сария, кюрдска бежанка в Япония. Въпреки доброто ѝ представяне в училище, семейството ѝ се оказва без статут на бежанци и тя трябва да поеме отговорност за по-малките си братя и сестри. Премиерата на филма е на Берлинале 2022, където получава Почетен диплом от журито "Amnesty International". Единствената прожекция на филма е на 15 март от 18:00 часа в Дома на киното.

Вторият пълнометражен филм на младата режисьорка Флоренсия Уебе "Паула", създаден в копродукция между Аржентина и Италия, разказва за терзанията на 14-годишно момиче, което мрази тялото си и споделя чувствата си в безбрежното интернет пространство. Фалшивото чувство за съпричастност, което създава анонимността, заслепява Паула и тя избира самотния път, по който булимията и анорексията дебнат като алтернативи в търсенето на самоутвърждаване. Филмът има две прожекции – на 16 март от 20:00 часа в Дома на киното и на 18 март от 14:30 часа в Културен център "G8".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама