Шокиращо: Путин влиза в Народен театър "Иван Вазов"


Шокиращо: Путин влиза в Народен театър "Иван Вазов"
Снимка: Actualno/Елена Страхилова

Режисьорът Галин Стоев ще вкара образа на Владимир Путин на сцената на Народния театър в пиесата на украинската авторка Саша Денисова "Хага". Драматургията преплита гротескна, смешна и зловеща фантасмагория, базирана на реални събития и хора, свързани с войната, която тече вече повече от година в Украйна.

Все още е тайна кой актьор ще изиграе образа на Владимир Путин.

Вижте още: Какво крие Белослава, че отказа кръвен тест след ареста си?

акъсняла е пиесата, знам, но това е, което аз мога да направя със средствата, с които работя", сподели на пресконференция Стоев, който си е взел неплатен отпуск, като измолил за него от френското министерство на културата.

"Мотивацията ми беше, че аз не можех да продължа, ако не го направя. Мисля, че щеше да ми е противно да се гледам в огледалото, ако не го направя", каза още режисьорът, пише "България Днес".

Вижте още: Признаха документи, скрити в дивана на Арета Франклин, за валидно завещание

"Хага" е фантасмагорична реалност, родена в главата на момиченце, което си играе в руините на познатото ежедневие, унищожено от войната. Детското въображение разиграва на сцената трибунал срещу военните престъпления, в който банално-митични персонажи очакват своя процес.

"В ролята на детето е Кремена Деянова - студентка трети курс. Тя е млада актриса, която ще бъде утрешна звезда на българския театър и кино", допълни Стоев.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама