"Силата на кучето" е големият победител на наградите "Изборът на критиците"


"Силата на кучето" е големият победител на наградите "Изборът на критиците"
Снимка: Getty Images

Уестърнът "Силата на кучето" триумфира на церемонията за 27-те награди "Изборът на критиците". Продукцията спечели отличията за най-добър филм, а новозеландката Джейн Кемпиън - за най-добър режисьор. Преди часове лентата спечели и наградата БАФТА на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство в категорията "Най-добър филм".

Филмът е базиран на едноименния роман от 1967 г. на американския писател Томас Садуич. Действието на филма се развива през 20-те години на ХХ век, когато братята Фил и Джордж притежават най-голямото ранчо в Монтана. Въпреки роднинството и съвместния бизнес, те имат малко общо помежду си: Фил е груб, не обича да се къпе и никога не пропуска възможност да унижи слабия, докато Джордж е тих, учтив и предпочита да управлява бизнеса си кротко. Когато Джордж се жени за местната вдовица Роуз, която има син тийнейджър, Фил няма как да се примири с това. В главните роли участват Бенедикт Къмбърбач, Кирстен Дънст и Джеси Племънс.

Церемонията се проведе едновременно в Лос Анджелис и Лондон, а водещи бяха Тей Дигс и Никол Байър.

Носителката на приза за най-добра актриса стана Джесика Частейн за участието си във филма "Очите на Тами Фей".

Наградата "Изборът на критиците" за най-добър актьор спечели Уил Смит за "Методът Уилямс".

 

Ариана ДеБоуз за "Уестсайдска история" беше отличена за най-добра актриса в поддържаща роля, а Трой Коцур спечели приза "Изборът на критиците" за най-добър актьор в поддържаща роля за участието си в "CODA: Дете на глухи родители".

 

Отличието за най-добър млад актьор/актриса получи Джуд Хил за участието си във филма "Белфаст". Продукцията на режисьора Кенет Брана взе приза и в категорията за най-добър актьорски състав.

В телевизионните категории наградите "Изборът на критиците" за най-добра актриса и най-добър актьор в телевизионен драматичен сериал спечелиха съответно Мелани Лински за "Yellowjackets" и Ли Джун-дже за "Игра на калмари".

Продукцията "Наследници" взе отличието за най-добър телевизионен драматичен сериал, а участващите в нея Сара Снук и Кийран Кълкин грабнаха призовете за най-добра актриса и най-добър актьор в поддържащи роли.

 

"Тед Ласо" взе наградата за най-добър комедиен сериал, а звездите му Джейсън Съдейкис, Хана Уодингам и Бред Голдстийн спечелиха в категориите за най-добър актьор, най-добра актриса в поддържаща роля и най-добър актьор в поддържаща роля в телевизионен комедиен сериал.

Джийн Смарт пък грабна приза за най-добра актриса в комедиен сериал за участието си в "Хитрини".

 

Актьорът Майкъл Кийтън спечели наградата "Изборът на критиците" за най-добър актьор в телевизионен филм или минисериал за ролята си в "Абстиненция". Носителката на наградата за най-добра актриса в телевизионен филм или минисериал стана Кейт Уинслет за участието си в "Мер от Ийсттаун". Продукцията взе приз за най-добър телевизионен филм или минисериал.

"Игра на калмари" беше отличен в категорията за най-добър чуждестранен сериал.

Наградите "Изборът на критиците" се присъждат от Асоциацията на кинокритиците, работещи за телевизията, радиото и интернет изданията (Broadcast Film Critics Association), която обединява професионалисти от САЩ и Канада, както и от Асоциацията на телевизионните журналисти.

ВИЖТЕ ТОАЛЕТИТЕ НА ЗВЕЗДИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама