Скарлет Йохансон: Не искам да ме възприемат за секс бомба


Скарлет Йохансон: Не искам да ме възприемат за секс бомба
Снимка: Getty Images

Скарлет Йохансон се счита за една от най-талантливите и успешни актриси в днешно време. Имало е обаче момент, в който звездата от "Черната вдовица" е била категоризирана като секс бомба, както самата тя наскоро потвърди по време на интервю за подкаста Armchair Expert.

За филма на София Копола "Изгубени в превода" Йохансон призна, че е бил странно преживяване, тъй като по време на снимките е била на 17 години, а след излизането на филма през 2003 г. медиите изведнъж са я определили като секс бомба. Това е стигнало до такава степен, че е трябвало да започне да отказва предлаганите ѝ роли със сексуален характер. В "Изгубени в превода" тя се снима заедно с Бил Мъри, който е с 35 години по-възрастен от нея.

Отбелязвайки по време на интервюто, че е била ужасена от това колко много предложения е получавала да играе роли на по-възрастни, въпреки че по това време е била тийнейджърка, Йохансон се надява, че нещата са се променили за успешни актьори като Зендая.

След като "Изгубени в превода" излиза през 2003 г. с голямо одобрение на критиката и похвали за Бил Мъри и Скарлет Йохансон, тя започва да работи с Уди Алън по различни филми като "Мач пойнт" и "Вики Кристина Барселона", които още повече демонстрират сексапила ѝ. Тя се опитва да се откъсне от това в кариерата си, като излиза на сцената на Бродуей в пиесата на Артър Милър "Гледка от моста", която през 2010 г. носи на изпълнителката наградата "Тони" за най-добра актриса в пиеса.

Същата година славаta на Йохансон се издига до нови висоти, когато тя влиза във филмовата вселена на "Марвел" в ролята на Черната вдовица в "Железният човек 2", в компанията на Робърт Дауни Джуниър, Гуинет Палтроу, Сам Рокуел, Мики Рурк и Самюъл Л. Джаксън.

През 2019 г. тя стана един от малкото хора, които са номинирани за две награди "Оскар" в една и съща година за актьорско майсторство - за "Брачна история" и за "Заекът Джоджо" на Тайка Уайтити.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама