"Скрити числа" грабна наградата на Гилдията на киноактьорите


"Скрити числа" грабна наградата на Гилдията на киноактьорите
Снимка: Getty Images/Guliver

На церемония в Лос Анджелис снощи филмът на Тиодор Мелфи "Скрити числа" получи наградата на Гилдията на американските киноактьори в категорията "Най-добър актьорски състав".

Филмът разказва за три чернокожи жени математички, които работят в първия период на програмата за космически изследвания на НАСА. Главните роли във филма се изпълняват от Тараджи Хенсън, Октейвия Спенсър и Джанел Моне.

"Скрити числа" изпревари считания за фаворит "Манчестър край морето" на Кенет Лонърган, "Лунна светлина", "Огради" и "Капитан Фантастик".

Дензъл Уошингтън получи награда "Най-добър актьор" за ролята си в "Огради”, който разказва за расовата дискриминация в САЩ през 50-те години.

Наградата "На-добра актриса" отиде при Ема Стоун за ролята й в мюзикъла "Ла ла ланд" на Деймиън Чазел.

Махершала Али спечели приза за "Най-добър актьор във второстепенна роля" за изпълнението му в "Лунна светлина". Вайола Дейвис пък получи отличието при жените за ролята си в "Огради".

Членовете на Гилдията имат много гласове в Американската академия за киноизкуство, затова е разпределението на тези награди може да се прогнозира и кой ще получи "Оскар”.

В Гилдията членуват 165 000 актьори от киното и телевизията. Това е синдикат, създаден през 1933 година, в който защитава правата не само на изпълнители, но и на други заети в тази индустрия. 

ВИЖТЕ С КАКВИ ТОАЛЕТИ СЕ ПОЯВИХА ЗВЕЗДИТЕ!

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама